Prosvetni glasnik

730 Просветни Гласник

VII и VIII одељење у Руми, у школи са српско-хрватским језиком, за учитељицу православне вере; IV одељење у Платичеву, за учитеља-ицу римокатоличке вере; III одељење у Огару, за учитеља-ицу православне вере; у срезу старопазовачком: VI одељење у Белегишу, за учитеља-ицу православне вере; III одељење у Буковцу, за учитељицу римокатоличке вере; VII одељење у Крчедину, за учитељицу православне вере; III одељење у Сремским Михаљевцима, за учитељицу правосл. вере; XV одељење у Старој Пазови, у школи са словачким наст. језиком, за учитеља-ицу словачке народности, евангеличко-аугсбуршке вере; III одељење у Старој Пазови, у школи са српско-хрватским наставним језиком, за учитеља-ицу православне вере, и IV одељење у Сурдуку, за учитеља-ицу православне вере. Помоћник Министра Просвете, ; Р. Јојић, с. р.

103. О .Н .Бр. 59.535 15 .-УШ-1928. год. Отварање нових одељења при основним школала у Травничкој Области. одлучујем: да се почетком школске године 1928/29. отворе нова одељења при основним школама Травничке Области: друго одељење у Медној среза мркоњић-градског; друго одељење у Мајдану среза мркоњић-градског; треће одељење на женској основној школи у Мркоњић-Граду среза мркоњић-градског; друго одељење у Гучој Гори среза и области травничке; једанаесто одељење у Зеници среза зеничког. Сва ова одељења отварају се у учионицама, које су надлежне општине у ту сврху осигурале. По овлашћењу Министра Просвете, Помоћник, Р. Јојић, с. р.

На основу члана 5., 12. и 54. Закона о народним школама, по предлогу Просветног Одељења Травничке Области од З.Л/П1-1928. Бр. 2.602, а по овлашћењу Господина Министра Просвете од 13.-111-1928. П.Бр. 3.795,