Prosvetni glasnik

О п ш т и део

143

Првенствено се имају примати ученици-це гимназије са одличним и врло добрим успехом, а у недостатку ових могу се уписати и ученици-це са добрим успехом. Из грађанских школа примаће се ученици -це само са одличним и врло добрим успехом. У приватним учитељским школама уписиваће се у I разред по 30 ученица. По наредби Министра Просвете, Начелних Одељења за Средњу Наставу, Д. Илић, с. р.

152. Просветним Одељењима и директорима средњих и стручних школа. С.Н.Бр. 26.630 Министарство Просвете је добило од Ди14.-УШ-1928. год. рекција Државних Железница акт Г.Д.Бр. 32.405 Повластице на држав- 1928. год. -— ове садржине: ним железницама ђаци- ;) На питање једне Дирекције, на који ће се макоји путују првипут начин користити ђаци повластицом, која је предна УиЦ соке Школе " ви ђ ена У § 16 -> тачка '• а . Путничке Тарифе, Део II, од 1.-111-1928., а који путују први пут на упис у средње и високе школе, издаје Генер. Дирекција слецеће решење: За ђаке, који путују први пут на упис у школу, објаву по узорку бр. 5 те Тарифе има да изда она управа основне, односно средње школе, на којој је ђак завршио своје школовање. Што се тиче ђака муслиманске вере, регулисаће се предмет доцније". Доставља Вам се ради знања и даље надлежности. По наредби Министра Просвете, за Начелника Одељења за Средњу Наставу, М. Милошевић, с. р.

153. Просветним Инспекторима и директорима средњих и стручних школа. С.Н.Бр. 28.173 Директор гимназије у Струмици јавља да се појавио један случај фалсификованог сведочанства шестог разреда гимназије на име ЦвеШка Димитријевића, бившег ученика четвртог разреда исте школе, са оригиналним школским печатом.

29.-УШ-1928. год. Свако сведочанство гимназије у Струмици треба достављати директору исте школе ради провере.