Prosvetni glasnik

709

в) да даје (без обавезе) стручна мишљења онима, који то желе и који потребне трошкове за то намире. § з. Сврхама Завода служе: а) дворане за конструирање; б) збирка дијелова стројева и друга учила; в) приручна радионица за монтажу и демонтажу стројевних дијелова; г) лабораториј за испитивање стројевних дијелова; д) приручна књижница. Предстојник Завода је професор за к^нструкцију стројевних дијелова. 4 § 5. Предстојник Завода управља читавим знанственим радом и администрацијом Завода. Предстојнику је придијељен указни асистент за надзор конструктивног и лабораторијског као и семинарског рада. § 6Према потреби намјестит ће се у Заводу указни асистенти, помоћни асистенти, пословође, лаборанти и подворници. § 7. Стручно овај Завод може у пригодним извјештајима објелодањивати радор.е изведене у његовом дјелокругу. § 8. Заводу су припојена градња дизала и преносила. Одобравам статут Завода за конструкцију стројевних дијелова на Техничком Факултету Свеучилишта Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца у Загребу,- но с тим да се због оснивања овог Завода не смије оптерећивати буџет новим издацима. П.Бр. 13.200 Министар Просвјете, 21. августа 1928. год. М. ГрОЛ, С. р.

О Д Л У К Е

89. На предлог Просветног Одељења у Штипу, Бр. 1.389 од 17.ЛМ928. год., одлучујем: да се у Св. Николи области брегалчнчке почетком школске 1928/29. год. I и II разред више основне школе претвори у I и II разред мешовите грађанске школе, и отвори трели разред, а идуће године један разред више.

О.Н.Бр. 43.442 14.-УП-1928. год. Претварање I и II "разр. више основне школеу Св. Николиу I и II разр. мешовите грађанске школе и постепено отварање III и IVразр.