Prosvetni glasnik

130

Просветни Гласник

школе и наставе и да их као такве Министарство Просвете не само одобрава него и препоручује. Начелник Одељења за Основну Наставу и Народно Просвећивање, Д -р Вој. Р. Младеновић, с. р.

48. Просветним Одељењима и школским надзорницима. О.Н.Бр. 10.956 У вези расписа О.Н.Бр, 10.813 од 11. 12.-11-1929. год. фебруара 1929. године одобравам: Срески школски надзор- 1.) да школски надзорници могу одоници могу одобравати у- читељима по један дан бравати свима учитељима-цама повереног одсуства ради доласка у им среза, сем онима из среског места, по среско место. , Један дан одсуства сваког месеца, без пута, ради доласка у среско место и пријема плате. Школски надзорник ће се старати да се унапред, у споразуму с финансијским властима, утврди дан пријема плате за наредни месец. Ова одсуства неће се убележавати у књигу одсустава. Истог дана могу се одржати и среска учитељска већа или зборови; 2.) да школски надзорници могу одобравати управитељима сеоских школа одсуство ради доласка у среско место и свршавања службених послова, и то на њихову претходну званичну представку са довољним оправдањем. Начелник Одељења за Основну Наставу, Д-р Вој. Р. Младеновић, с. р.

49. Директорима гимназија и управитељима учитељских, грађанских и основних школа. С.Н.Бр. 4.954 На основу акта директора ГимназиЈе у 23.-11-1929. ГОД. Одобрење м„«™,.рс™ В Р Ш »У Б Р' 153 од 9 ' Ф ^РУЗР" ^ ™дине, Просвете Душану Брчи- Господин Помоћник Министра Просвете, ћу, да може приказивати одлуком својом С.Н.Бр. 4.954 ОД 22. фефилмове ученицима о- . сновних и средњих шко- бруара 1929. године, одлучио Је: да се стави ла, ставља се ван снаге. ван снаге одобрење Министарства Просвете С .Н .Бр. 46.943 од 31. децембра 1928. године, дано Душану Брчићу из Велог Ижа, да може прегледане филмове од Цензурне Коми-