Prosvetni glasnik

Општи део

131

сије приказивати ученицима основних и средњих школа, пошто су пројициране слике тако мале да их већина ученика не може видети. По наредби Министра Просвете, Шеф Наставног Одељева, Ј. Кангрга, с. р.

О.Н.Бр.

.883

4.-11-1929. ГОД. Алибунарски школ. срез обл. подунавске са седиштем у Алибунару одсад се зове ковински школски срез са седиштем у Ковину обл. подунаске. вину обл. подунавске.

50. Г осподин Министар Просвете, по ,д О.Н.Бр. 7.883 од 31. јануара 1929. године, на основу чл. 36. и 37. Уредбе о уређењд Мин. Просвете, одлучио је: да се алибунарски школски срез са седиштем у Алибунару обл. подунавске одсада зове ковински школски срез и да му седиште буде у КоПо наређењу Министра Просвете, Шеф I Персонапног Одсека, Љуб. Н. Павловић, с. р.

О.Н.Бр. 15.119

51.

25.-П-1929. ГОД. Подела брегалничког школског среза на два школска среза, и то: на кочански се седиштем у Кочану и на малешки са седиштем у Берову.

Господин Министар Просвете, под О.Н.Бр. 15.119 од 22 фебруара 1929. год.. на основу чл. 36. и 37. Уредбе о уређењу Министарства Просвете, одлучио је: да се брегалнички школски срез са седиштем у Кочану, који чине политички срезови: ко чански, овчепољски, малешки и царевоселски, подели на два школска среза, и то: на кочански са седиштем у Кочану, који има да чине кочански и овчепољски политички срез, и на малешки са седиштем у Берову, који има да чине малешки и царевоселски политички срез. По наређењу Министра Просвете, Шеф I Персоналног Одсека, Љуб. Н. Павловић, с. р.