Prosvetni glasnik

644

Просветни Гласник

174. Директорима гимназија и управитељима учитељских школа.

С.Н.Бр. 27.505 6.-УШ-1929. год. Достава Библиотеци Министарства Просвете по једног примерка штампаног годишњег извештаја од стране гимназија и учитељских школа. 30. јула 1929. год. Београд.

Препоручује Вам се, да по један примерак штампаног годишњег извештаја шаљете редовно и Библиотеци Министарства Просвете. И од досадашњих извештаја, ако сте их штампали, послаћете по један примерак Библиотеци. По наредби Министра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, Д, Илић, с. р.

175. Великим Жупанима за Просветна Одељења. О.Н.Бр. со.060 Како су овоме Министарству поновно 5.-VIII-1929. год. стигле пријаве, да се наставници грађанских Одредбе прописане Пра- школа при давању инструкција не придрвилннксм о приватном . „ поучавању у грађ. шко- жавају Правилника о приватном поучавању лама и Правилником о у грађанским школама, што руши веру у полагању приватних ис- ... пита у грађ. школама њихову правичност и обЈективност, а тиме имају се стриктно про- и углед наставника, нашао сам за потребно, да свима Просветним Одељењима скренем пажњу, да се одредбе прописане Правилником о приватном поучавању у грађанским школама и Правилником о полагању приватних испита у грађанским школама имају стриктно проводити. Ако Просветни Инспектори запазе, да се подручни органи не придржавају наредаба и прописа о полагању приватних испита, имају сместа против криваца одредити дисциплински поступак, како то прописује и чл. 24. Правилника о полагању приватних испита, а у погледу саме школе, у којој су полагани приватни испити, ставити Министарству конкретан предлог. Све молбе за припуст к приватним испитима морају садржавати све податке прописане цитираним Правилницима, јер се недовољно образложене молбе неће узети у поступак. Понови ли се