Prosvetni glasnik

Општи део

647

кандидата. О утицају са стране, разуме се, не може бити ни говора. Председник испитног одбора (комисије, поверенства) стараће се да ово наређење у потпуности примени, а о сваком и покушају само, да се не поступи по наређењу, известиће Министарство. Ако се за учитеље, који на практичном учитељском испиту добију довољну оцену из српско-хрватског и словеначког језика, доцније утврди (извештајима школских инспектора и надзорника) да не располажу довољним знањем државног језика, биће чланови испитног одбора (комисије, поверенства), пред којом су ти учитељи полагали испит, стављени под дисциплинску одговорност. По свршеним испитима, управитељ школе поднеће Министарству списак свих пријављених кандидата са назначењем датума откад је кандидат у служби и оцене показаног успеха". Ову ћете одлуку саопштити на потпис свима члановима испитног одбора (комисије, поверенства) и настати да се у свему извршује. По иаредби Министра Просвете, Инспектор Одељења за Средњу Наставу, Д-р Вој. Р. Младенсвић, с. р.

С Т Е Ч А ј И

23.-УЦ-1929. ГОД. Стечај за избор једног дркавног питомца који ће у Француској студирати: Поморско Право и Поморску Политику.

3. П.Бр 1 1.661 На основу члана 2. Правилника о школовању државних питомаца на страни и предлога Ректората Универзитета у Београду Бр. 2.304 од 15. јула 1929. године и Бр. 2.515 од 10. јула 1929. године, расписујем стеча ј: за избор једног државног питомца који ће у Француској студирати: Поморско Право и Поморску Политику. Право на стечај имају они свршени студенти Правног Факултета Београдског Универзитета, који су дипломирали с најмање врло добрим успехом и чији родитељи, задруге или имања не плаћају више од 30 динара непосредне порезе. Пореза на редовне чиновничке принадлежности не узима се у обзир.