Prosvetni glasnik

612

Спискови се имају прикупити у просветном одељењу бановине од свих среских школских надзорника и сви заједно и једновремено доставити Министарству просвете. Органи, који буду достављали спискове непосредно Министарству, узеће се на одговор. Спискови неизоставно морају бити у Министарству просвете најдаље 1 августа текуће године. По наређењу начелника Одељења за основну наставу, в. д. шефа ,Отсека за народно просвећивање Страх. М. Дамњановић с. р.

121 О.н.бр. 37.434 Господин Министар просвете под О.н. 3- VI- 1930 год. бр. 37.434 од 31 маја 1930 год. донео је Одељења на Врачарској ову одлуку: „На основи § 115 Закона о наП б 0 еограТкоТшколској е родним школама, а пошто је према чл. 3 општини. Закона о атару града Београда придодано Врачарско Поље београдској општини, то решавам да се из досадашње школске општине мокролушке у срезу врачарском издвоје одељења на Врачарском Пољу и придодаду подручју београдске школске општине, а остала одељења да остану и даље као засебна школска општина у Малом Мокром Лугу". По наређењу начелника Одељења за основну наставу, референт Н. Касапић с. р.

ЛИЧНЕ ВЕСТМ

ОПШТЕ ОДЕЉЕЊЕ ОДЛИКОВАЊЕ У к а з Орденом св. Саве IV реда: Застава Српског певачког друштва „Јединство" у Котору (П.бр. 20.782: од 29-V-1930 год.).