Prosvetni glasnik

Општи део

615

Предње иаређење господина Министра просвете доставља се ради знања и управљања. По наређењу Министра просвете, начелник Општег одељења Милошевић с. р.

135 1>вима просветним надлештвима П.бр. 19467 Министарство правде, под П .бр. 47827 3-У1-1932 год. 0 д 11 маја 1932 године, доставило је МиниМијагов Михаило — старству просвете акт који гласи: отпуштење из државне службе. „Решењем господина Министра правде од 5 априла 1932 године бр. 47827 отпуштен је из државне службе Мијатов Михаило, судијски приправник Среског суда у Великом Бечкереку". О предњем се извештавају сва просветна надлештва ради знања. По наређењу Министра просвете, начелник Општег одељења Милошевић с. р.

136 Одељењима за средњу и основну наставу Мин. просвете; просв. одељењима краљ. банских управа; управама средњих, учитељских и грађ. школа и школ. надзорницима на подручју Управе града Београда На молбу одбора за пошумљавање и уређивање околине Београда, господин Министар просвете, под П.бр. 18748 од 7 јуна ове године, наредио је да у свима основним, средњим и стручним школама професори и наставници приликом својих предавања упознају ђаке са многоструким користима шума и шумског дрвећа упозоравајући их да не чине никакве штете дрвећу, а нарочито млађим културама, које се са много труда и уз велике материјалне жртве подижу.

П.бр. 18748 8-У1-1932 год Професори и наставаици у основним, средњим и стручним школама приликом својих предавања дужни су упознати ђаке са многоструком користи шуме.