Prosvetni glasnik

Општи део

367

интернат, као и управитељи домаћичких школа, наредбодавци II степена су само за интернат, а не и за личне расходе сталног државног особља. Овом одлуком замењује се овлашћење дато под П.бр. 31972 од 4 јула 1931 год. Ову одлуку доставити у препису свима наредбодавцима II степена, свима одељењима и отсецима у Министарству просвете, Главној контроли, Министарству финансија — Одељењу државног рачуноводства, свима финансијским дирекцијама и Месној контроли при Министарству финансија, ради знања и надлежности. Министар просвете Р. Станковић с. р.

48

С.н.бр. 11540 22-IV-1933 год. Друга алинеја чл. 8 ГТравила о полагању приватних и допунских испита У средњим школама — ставља се ван снаге.

Према указаној потреби, а на основу § 62 Закона о средњим школама решавам: да се стави ван снаге друга алинеЈа чл. 8 Правила о полагању приватних и допунских испита у средњим школама С.н.бр. 14083/30.

22 априла 1933 године Београд

Министар просвете Р. Станковић с. р.

49 На основу чл. 3 Уредбе претседника Министарског савета бр. 78 од 19 априла 1929 године о подели на одељења Претседништва Министарског савета и министарстава одлучујем: да Ђурић Т. Никола, досадашњи путујући учитељ, има и на даље биги у истом својству, те споразумно са школским, грађанским и војним властима, као и са приватним друштвима, одржавати предавања из области алкохолије, пропагирати трезвеност, припремати и оснивати трезвењачка друштва по свима местима у држави, где год је могуће.

О.н.бр. 29647 29-IV-1933 год. Ђурић Т. Никола, путујући учитељ — предаван>а из области алкохолије, пропагирање трезвености и оснивање трезв. друштава.