Prosvetni glasnik

769

за српскохрватскословеначки језик и историју нове књижевности: Барца д-ра Антуна, професора Универзитета у Загребу, и Павичића Стјепана, директора II класичне гимназије у Загребу; за народну историју: Богдановић д-р Милицу, професора на раду у Вишој педагошкој школи у Загребу, и Јакића Живка, професора III реалне гимназије у Загребу; за педагошку групу: Шкавића Јосипа и Мандића д-ра Франа, професоре Учитељске школе у Загребу; за школску администрацију и школске прописе: Сердара Павла, директора I мушке реалне гимназије у Загребу, и Мусулина Стјепана, директора I класичне гимназије у Загребу; за цртање и лепо писање: Вукића Милана, професора Универзитета у Загребу, и Крушњака Рудолфа, професора II класичне гимназије у Загребу; за вокалну и инструменталну музику: Дугана Фрању, професора Државне музичке академије у Загребу, и Андреса Драгана, професора Учитељске школе у Загребу; за гимнастику: Богуновића Душана, школског надзорника на раду у Учитељској школи у Загребу, и Јанковића Милана, учитеља гимнаетике у II мушкој реалној гимназији у Загребу; за женски ручни рад: Бедековић Милку, учитељицу вештина Учитељске школе у Загребу, и Бјеловучић Марију, учитељицу вештина 1ј женске реалне гимназије у Загребу. 23 септембра 1934 год. Министар просвете Београд Д-р н. Шуменковић С. р.

50 На основу § 27 Закона о изменама и допунама у Закону о средњим школама од 31 августа 1929 године, за чланове и њихове заменике Сталне испитне комисије за полагање професорских испита за професоре средњих и средњих стручних школа за трогодишњи период од 1 октобра 1934 до 1 октобра 1937 године Просветни гласник, бр. 10 2

_ С.н.бр. 32473 1-Х-1931- год. Стална испитна комисија у Београду за полагање професорских испита — постављење чланова и заменика.