Prosvetni glasnik

786

Просветни гдасник

народна позоришта и државне штампарије, јер ове, као привредне установе, имају благајну — да убудуће, кад од кога наплате ма какву еуму, новац положе особеним актом најближој финансијској власти: Главној државној благајни, финансијској дирекцији или пореској управи — иазначивши у акту: 1) од кога је новац иапдаћен, * 2) на име чега, 3) по чијем наређењу и 4) за чији рачун. Приликом полагања новца установа ће истим актом умолити финансијску установу да новац исплати кориснику, ако је у месту, или ако није у месту, да хитно достази ради исплате оној финансијској власти у чијем се подручју корисник налази. О предаји новца финансијским властима установа ће истовремено обавестити и надлештво зе чији је рачун новац предала, назначивши у акту: колика је сума, за чијн рачуи и којој благајни положена, позвавши се и на број акта о тражењу наплате. Установа за чији је рачун наплата извршена и новац положен финансијској власти, чим о томе прими извештај, упутиће дотично лице коме новац припада, за наплату, финансијској власти којој је новац достављен." По овлашћгњу Министра просвгте, начелник Општег одељења М. И. Шеварлић с, р.

132 Главна контрола донела је сагласно решење, под бр. 96894 од 21 септембра 1934 године, за исплату принадлежности наставника свих школа, додељених на рад на основу § 25 Финансијског закона за 1934/35 годину, које гласи: „Главна контрола размотрила је претставку господина Министра просвете, П.бр. 32482 од 18 септембра 1934 године, којом је молио за сагласност, да се свима наставницима средњих, учитељских, грађанских и основних школа, који су на основу § 25 Финансијског закона за 1934/35 годину додељени иа рад у друга места, ван места свога службовања,« могу исплаћивати принадлежности до 1 априла 1935 године када ће се додељивање на рад ових наставника саобразити законским прописима, — па је одлучила: да месне контроле не чине сметње за исплату принадлежности напред имено-

ГТ.бр. 33059 1-Х-1934 год. Исплата принадлекности наетавника свих школа, додељених на рад на основу § 25 Финансијског закона за 1934/35 гедину.