Prosvetni glasnik

Личне вести

961

171 Поводом случаЈева отпуштањг из елу* жбе учитељских приправника по § 14 став-6 Закона о чиновницима, даје се ово објашњење: Сви учитељски приправници који су напунили пет година службе, а нису три пута полагали практични учитељски испит, па су отпуштени, имаЈу право полагати овај испит, иако су ван службе. У молби за одобрење, ко.ју су дужни упутити Министарству просвете, ови учитељски приправници ће изјавити по који пут полажу практични учитељски испит и у којој су учитељској школи полагали последњи пут, да би се могла изузети њихова документа. Сем тога, сваки отпуштени учитељски приправник који има право на практични учитељски испит назначиће у молби и место, срез и бановину, где сад живи као отпуштен, а о томе ће прилсжити и уверење месне власти. По наређењу Министра просвете, начелник Одељења за основну наставу Јов. Петронић с. р.

О.н.бр. 55738 24-УШ-1535 год. Полагање практичног учитељског испита од стране учитељских приправника који су отпуштени по § 14 ст. 6 Закона о чиновницима.

Ј1ИЧНЕ ВЕСТИ ОПШТЕ ОДЕЉЕЊЕ ОДЛИКОВАЊА У к а з Орденом св. Саве III ред.а: Стојадиновић Ј Милутин, прота из Лесковца (П.бр. 34228 од 29-УШ 1935 год.). Орденом св. Саве V реда: Симић Илија, свештеник из Барбатовца (П.бр. 34228 од 29-УП1-1935 године). ПОСТ АВЉЕЊ А О д л у к е У Сеизмолошком заводу у Београду: за чиновничког приправника струке у којој су звања распоређена од VIII положајне групе, са месечном платом од 1.525 динара, Јорговић М. Јулија, чиновнички приправник струке у којој су звања распоређена од VIII положајне групе — на Универзитету у Београду (П.бр. 31046 од 29-УШ 1935 год.);

(