Prosvetni glasnik

Општи део

761

4) Сконтро разних особа (дуговања и потраживања); 5) Књигу покретног инвентара, подељену по категоријама предмета, у коју се књиже улаз и излаз предмета намењених употреби; 6) Књигу непокретног инвентара Члан 16 За сваку од књига под 1, 2, 3 и 5 водиће благајник, економ и магационер своје одговарајуће дневнике, који се са књигама у књиговодству морају у свему слагати.

Једанпут годишње, по завршегку школске године, књиговодство Дома састављаће на основу својих књига завршни биланс по инструкцијама Управног одбора. Састављени биланс са потписима управника, Управног и Надзорног одбора подносиће се министру просвете по завршетку сваке школске године, а најдаље до 1 октобра. Књиговодство ће сваког последњег у месецу састављати стање рачуна за Управни и Надзорни одбор.

.У упутствима која Управни одбор даје управнику за састав овнх биланса, Управни одбор може предвидети да се из добити — уколико је буде било — образују резервни фондови за специјалне сврхе Дома.

Целохупна материјална и рачунска служба у Дому, уколико се ие врши из средстава по државном буџету, не подлежи Закону о државном рачуноводству, већ само одредбама Правилника Студентског дома Краља Александра I од 16-1-1932 године са изменама и допунама од 7 марта 1932 године и од 9 децембра 1932 године, као и овог Правилника. Издаци из буџетских средстава ликвидираће се на Главној државној благајни у смислу претпоследњег става чл. 1 овог Правилника. Члан 20 Овај Правилник добија обавезну снагу када се обнародује у „Службеним новинама".

Члан 17

Члан 18

Члан 19

П.бр. 41573 8 октобра 1936 године Београд

Министар просвете

Добр. Стошовић с. р.