Prosvetni glasnik

1174

Проеветни гласник

Члан 10 Инвентаром рукује управник. На његов предлог Професорски саве.т може одредити за руковаоца једног од сталних наставника, асистената или чиновника Школе. На крају шкодске године управник подноси преко ректора извештај о раду и пословању Института Професорском савету. Члан 11 Унутрашњи правилник Института о раду и реду прописаће управник и он је дужан да се стара о његовом извршењу. Члан 12 Управнику Института за вршење управничке дужноети припада особена награда од дин. 500.— месечно аналогно § 31 Закона о универзитетима и § 300 Закона о чиновницима.

Члан 13 Сва преписка завода врши се преко ректората Школе. Изузетно преписка која се тиче научне сарадње и прибирања документације са установама у земљи и иностранству може се вршити и без посредовања ректората, ако се том преписком не ангажују материјални интереси државе и Школе. Члан 14 За коришћење књижвице и збирака Института примењиваће се прописи Статута библиотеке, уколико унутрашњим правилником (чл. 11) не би било прописано што друго. Члан 15 ■ . Овај Статут ступа на снагу кад га потпише министар просвете. . П.бр. 35461 Министар просвете 16 октобра 1937 год. Дим. Магарашевић с. р.

П Р А В И Л А 4 : На основу § 75 Закона о средњим школама од 31 августа 1929 године, измењеног и допуњеног Закоиом о изменама и допунама од 20 јула 1931 године, а по саслушању Главног просветног савета, прописујем ова