Prosvetni glasnik

1180

Просветни гласник

писник о државном испиту за учитеље вештина, који се води у књизи за то одређеној, уноси се одлука испитног одбора о сваком кандидату, а запионик потписује претседник и сви чланови испитног одбора.

Ако би кандидат одустао од започетог полагања испита у току самог испита, из разлога који по оцени испитног одбора нису оправдани, сматраће се да је одбијен са испита. За оне који одустану од општег испита важи у погледу последица члан 13, а,за оне који одустану од стручног испита чланови 17 и 24 ових Правила. Ако кандидат одустане од започетог полагања испита са оправданих разлога, испитни одбор ће одлучити кад ће тај кандидат наетавити полагање испита. Члан 28 Награду (хонорар) претседнику (односно његовом заменику) и члановима испитних одбора одређује министар просвете у споразуму с министром финаисија.

Кандидати који су на дан ступања на снагу ових Правила стекли већ право на полагање испита за учитеље вештина могу га полагати по Правилима и програму од 10 октобра 1921 године С.н.бр. 7074. Члан 30 Ова Правила важе у свему и за учитеље вештина у грађанским школама (§ 46 Закона о грађанским школама) као и у учитељским школама (§ 55 Закона о учигељским школама).

Ова Правила ступају на снагу од дана када их потпише министар просвете.

Члан 27

Прелазна наређења Члан 29

Члан 31

С.н.бр. 40001 20 октобра 1937 год. Београд

Министар просвете Дим. Магарашевић с. р.