Prosvetni glasnik

1184

Просветни гласник

О Д Л У К Е

99 На иредлог Декана Правног факултета Универзитета Краља Александра I у Љубљани бр. 127 од 2 јуна 1937 год., а у вези одлуке Министра просвете П. бр. 20499 од 28 маја 1936 године, постављам: за иретседника Комисије за државословни државни испит на Правном факултету Универзитета у ЈБубљани и члана испитивача за науку о финансијама Билимовића д-ра Александра, редовног профеоора истог Факултета; за потпретседника исте Комисије Питамица д-ра Леонида, хонорарног професора истог Факултета. Овом одлуком уважава се оставка на положај претседника поменуте Комисије Елеру д-ру Франу, редовиом професору универзитета у пензији, коју је именовани подиео због болести.

П.бр. 21406 8-Х-1937 год. Комисија за државословни државни испит на Правном факултету у Љубљани — постављење претседника, потпретседника и члана испитивача. 15 октобра 1937 год. Београд

Министар просвете Дим. Магарашевић с. р.

100 У вези молбе Ректора Музичке академије у Београду и члана 68 Уредбе о осииван>у средњих и виших уметничких школа у Београду, дајем об јашњење: да слушаоци Музичке академије у Београду могу по одлуци Професорског савета истовремено учити два Главна предмета, али та два главна предмета не могу бити два музичка инструмента. Слушаоци који имају као главни предмет један инструмент могу као други главни предмет учити композицију и дириговање- или соло-певање или позоришну уметност. Ово објашњење не важи за слушаоце VIII отсека — за наставнике музике. Од слушалаца који уче два главна предмета неће се наплаћивати двострука школарина. 18 октобра 1937 год. Министар просвете Београд Дим. Магарашевић с. р.

П.бр. 39626 13-Х-1937 год. Слушаоци Музичке академије у Београду могу истовремено учити два главна предмета, али та два главна предмета не могу бити два музичка инструмента.