Prosvetni glasnik

Општидео ] 209

А) За општи испит: за школску администрацију, законе и уредбе по којима се у средњој школи ради: Перца Драгутина, начелника Просветног одељења Савеке бановине у Загребу; Медаковића д-ра Дану, директора IV мушке реалне гимназије у Загребу; Лукшића Чарића Тому, директора I мушке реалне гимназије у Загребу. Б) За стручне испите: за општу и народну историју: за заменика: Дабиновића д-ра Антонија, доцента Универзитета у Загребу. 20 октобра 1937 год. Министар просвете Београд Дим. Магарашевић с. р.

110 На основу члана 2 Правила о полагању испита за учитеље вештина у средњим, грађанским и учитељским школама од 20 октобра 1937 године постављам: I да чланове Испитне комисије у Београду за трогодишњи период од 1 октобра 1937 до 1 октобра 1940 године: за претседника: Драгутина Галијана, инспектора Министарства проевете, а за деловођу Милана Вујаклију, секретара Министарства проевете. за чланове: 1) за српскохрватскословеначки језик и историЈу књижевности: Ану Шаулић, професора I женске реалне гимназије у Београду, и Милоша Митића, професора Реалке у Београду; 2) за народну историју: Ђорђа Лазаревића, професора на раду у Министарству просвете, и д-ра Јована Тошковића, професора Реалке у Београду;

С.н.бр. 40622 25-Х-1937 год. Испитне комисије у Београду и Загребу за полагање испита за учитеље вештина у средњим, грађанским и учитељским школама — постављење претседника и чланова.