Prosvetni glasnik

Т јпшти део 29

за члана заменика Миланковића д-ра Милутина, редовног професора Универзитета у Београду; 2) за практичне рачуне и помоћна рачунска средства за члана КашаНина д-ра Радивоја, редовног професора Универзитетау Београду; за члана заменика Карамату д-ра Јована, ванредног професора Универзитета у Београду; 3) за праксу метеоролошких посматрања за члана Вујевића д-ра Павла, редовног професора Универзитета у Београду, за члана заменика Мишковића д-ра Војислава, редовног професора Универзитета у Београду; 4) за геометријске конструкције и геометријско цртање за члана Билимовића д-ра Антуна, редовног професора Универзитета у Београду, за члана заменика Карамату д-ра Јована, ванредног професора Универзитета *у Београду. 20 децембра 1939 године Министар просвете Б. Максимовић с. р.

2 Вујатовић Мирко, парох врбнички, Бановние Хрватске, свршио је богословски завод у Задру 1914 године. Виши течајни испит положио у државној реалној гимназији у Шибенику 1923 године. Моли да се одреди ранг његових школских квалификација с обзиром на чињеницу да је богословски завод у Задру свршио пре положеног испита зрелости. Православни богословски факултет Универзитета у Београду, у смислу § 2 Закона о чиновницима, узео је у оцену поднета документа и молбу г. Вујатовића па је, на својој седници од 29 новембра 1939 године, одлучио и предложио да се измени члан 4 тачка 4 Уредбе о рангу стручних школа према средњој шкрли и факултетима П. бр. 13767 од 1 маја 1933 године у томе смислу што ће се факултетска спрема признати и оним апсолвентима Православног богословског завода у Задру који су испит зреЛести у средњој школи накнадно положили. Усвајам предлог Православног богословског факултета изложен у диспозитиву овог решења и, на основу § 61 тач. 3 Закона

Београд

1 В.бр. 4 900 27-ХП-1939 год. Православни богословски завод у Задру са накнадно положеним испитом зрелости у средњој школи даје шк. квалификације за зван>а од VIII групе.