Prosvetni glasnik

Личне вести

61

ставник Грађанске школе у Бањој Луци, премештен по потреби службе за дрофесора Учитељске школе у истом месту, с правима чинов"ника VI положајне групе. ПРОМЕНА ПОРОДИЧНОГ ИМЕНА ЗБОГ УДАЈЕ Радивојевић Круна, наставница Мушке грађанске школе у Новом Саду, удала се за Ђајића Милорада, наставкика, те је сада љено нородично име Ђајић (II бр. 30292 од 15-ХП-1939 год.); Величковић Наталија, наставница Грађанске школе у Нишу, на раду у Реалној гимназији у Прокупљу, удала се за Јордановића Живка, те је сада њено породично име Јордановић (II бр. 29855/39 од 4-1-1940 год.); Милунић М. Радмила, учитељица на раду у Жекској грађанској школи у Сарајеву, удала се за Јојкића Душана, трговца, те је сада њено породично име Јојкић (II бр. 30.074 од 15-ХП-1939 год.); Литобац Јустина, учитељица народне школе на раду у Грађг.нској школи у Апатину, удала се за Шмелцеровића Глигорија, те је сада њено. породично име Тмелцеровић (II бр. 31570/39 од 3-1-1940 год.).

ПРИВАТИЕ ГРАЂАНСКЕ ШКОЛН ДОДЕЉЕН НА РАД Господин Министар просвете, под II бр. 31611 од 28 децемора 1939 године, а на основу § 38 Финансијеког закона за 1938/39 годину, одлучио је. да се Лоц Мирослав, наставник Мушке грађанске школе у Новом Саду, додели на рад управи Школске задужбине Не.маца Краљевине Југославије-у Новом Врбасу, с тим да врши дужност управитеља у Приватној немачкој грађанској школи у истом месту, без права на дневнице за рад у другом месту, по молби.

ОДЕЉЕЊЕ ЗА НАРОДНЕ ШКОЛЕ ШКОЛСКИ НАДЗОРНИЦИ ПОСТ АВЉЕЊЕ У к а з Ђуровић Ј. Вукола, учитељ Државне народне школе у ПрпСоју, среза прибојског, бановине зетске,. и дипломирани слушалац више пгдагошке школе — отсека за спремање школских надзорника, чиновник VIII положаЈне групе 1 периодске повишице, по молби, за среског школског надзоркика за срезове; жупски и копаонички, са седиштем у Брусу, баносине мос п Р ави ма чиновника VII положајне групе (III бо. 68693 ол 28-Х1 1939 год.), ПРЕМЕШТ А ЈИ По потреби службе I: Укази Р авлови{1 С. Десимир, срески школски надзорник за срезове: жупскн копаонички, са седиштем у Брусу, бановине моравске, за срсског школског надзорника за срезове: власемички, зворнички и кладањски са седиштем ј