Ratnik

РАСПИСИ ПО СВИМА ВОЈНИМ ГРАНАМА 87

команду, где се има извршити све оно, како је казано у тачки 4. са погледом на остале тачке овог упутства.

6. Како се Догађа, да дисциплинске казне, изречене на народњим војницима, остају дуго неизвршене, и тако с једне стране сама казна промаша своју цељ, а с друге стране даје се повода таквом војнику, да пада у нове погрешке, прабегавајући жалбама пре него је казна извршена, што је противно реду и дисциплини, тако да би се то одклонило команданти, који су казну одредили, дужни су да се старају да одма ова буде извршена. Овоме смета у неколико што нема војних затвора, него се казне извршују преко полицијских власти, које често извршење одуговлаче. Зато командант постараће се, да казна затвора буде извршена или у зградама војним или зграЕ О ИНСВИ и полицијских власти, према члану 49, 50, 51, 52, 58 и 54, правила за издржавање затвора кажњених у |. Поа дисциплинској уредби од 15. Јуна 1875. год. ФА 3471).

Код општинских власти издржаваће затвор народњи војници само у крајњем случају, кад то није могуће код полицијских властв.

У случају, кад се извршује затвор преко грађанске полицијске власти, истој власти оставиће се рок за извршење који несме бити дужи од 10 дана по пријему акта с тим, да иста власт одма после издржане казни извести о томе дотичну команду, која ће у казненом списку те > прибележити, да је казна извршена.

Нека се по овоме сви команданти, командири и војне старешине у будуће строго управљају.

5. Јуна 1879. год. Београд.

Митпистар војни, потилјковник,

Јов. Мишковић с. р'