Ratnik

7198. ЗВАНИЧНИ ДЕО

Тако исто ако се дијагноза одма није могла положити и болесник је у првом рапорту забележен под: Нагиз [еђи а или та ођзегуаћопе, треба опет идућег месеца у примедби показати тачну дијагнозу и то код кога оружја.

Ово је нужно зато што се до сад месечни рапорти нису сагласили с годишњим рапортом а при тачном састављању раА з мора да буде.

. Пошто је свршено побрајање болести које су се у месецу о ваља побрајати на исти натин болести, које су од прошлог месеца на лечењу заостале.

13. По овом морају се показати дијагнозе болести од којих су војници умрли, онако као што су показане и болести од којих су војници боловади, и то директно болест, која. је смрт проузроковала, а не последице исте, као н, пр. Тиђегсп10535, Турбаз, Рисштолша Ае. а не: Магтиз „Општа парализа“, „парализа срца“, гровничава котексија, и т. п., као што су то досада неки у рапортима, стављали.

14. Залим долазе дијагнозе болести од којих су војници онеспособили.

15. Ша онда треба показати болести због којих су болесници рад поправке здравља пуштени кући.

Овде треба такође да се покаже, на које су време болесници кући пуштени и то у рубрици рапорта где стоји налечатана реч „Примедба“, а према свакој појединој болести због које су војници кући пуштени.

Примедба. На, крају сваког месечног рапорта мора се та· кође показати, колико је свега поштеде дато војницима, који су из болнице у касарну враћани.

16. Кад нека болница своје болеснике у другу болницу на даље лечење шаље, мора свакад у рапорту показати болести војника, који се у другу болницу премештају, ког су рода оружја болесници и куд се премештају.

И болница која је болеснике из друге болнице добила мора такође показати, колико је војника из појединих родова оружја и с којим болестима примила. 'о исто има да учини у примедби кад јој који од послатих болесника умре, снеспособи и т. д.

Све је ово потребно да би се дознало тачно разболевање у појединим гарнизонима.