Seljanka

3

буде Југословена. Величина и мир Југославије, које си нам у свети аманет оставио биће прва и најсветија дужност наша.

Краљу наш Херојски!

Знао си колико Те народ воли, али сада треба да знаш колико је Твој одани народ у неизмерном болу, у безмерној тузи за Тобом.. Никада нико то не виде, никада нико то не доживе, никада човечанство не виде овај плач; овај бол једног великог народа за својим Великим Владарем. У историји, Краљу наш, није. било овога, није било ни таквог Витешког Вла-. дара ни оваквог родољубивог народа! Наш народ ти одаје најчасније почасти, плаче и рида над Тобом!

Наше последње збогом пара нам срца, равдире нас, и Ти нас нећеш оставити, Краљу наш Славни и Витешки! Твоја Владарева Успомена већно ће бдити нам нама. Ти ћеш остати Свети Вођ југославије!

Слава Ти и вечна хвала, наш Славни Краљу!

Радост, брига и домисао Народна песма

Е мој Мијо. где си синоћ биог Гди сам био, добро ми је било: Видео сам лепоту девојку, Окрену се, насмеја се на ме, Чини ми се, да би пошла за ме; Иск'о би је, ал. је не да мајка; Укр'о би је, ал је чува стража. Пред кућом јој бадем дрво расте, Попећу се бадему на гране, Закукаћу, као кукавица, Превијаћу, као ластавица, Уздисаћу, као удовица, Заплакаћу, као и девојка:

Не би л' јој се мајка смиловала, Не би ли је мени поклонила.