Školski list

Брои 2. ДОДДТЛК г .д. [. 1К0АСК0М АИСТУ /\ /\Ј-\ /Л./Л /\ /Ч/"\ /\ /\ /\ /\/\/\/\/\/\/\Л /\ /\Г\ Г. /\/\/Л Г.Г\Г\ I. ИГРЕ И ЗАБАВЕ ЗА РАНВИННћ 'ГЕЛЕСНИ И ДУШЕВНИ СНАГА.

Пастир и овце. (Гимнастичка игра за друштво деце). Окружи се велико коло, наиман^ 30 корачал у ширину. То е овчие коло. У н^га се намеће толико камена, колико е другова, п ставе се неки ближе краго кола, неки дублг у нутри, то су овце. Онда се коцком одреди, ко ће бити пастир, и он седне у сред кола. Остали су вуци, и ови улећу у коло, да узму по едну овцу, а пастир брани и неда. Ово чини оплетеном марамом. Кога од вукова марамом удари, таи постае пастир. На едног пастира улећу само два вука, на два пастира четир вука и тако све на еваког настира по два вука више. Игра трае док нестане полак вукова ил оваца. Преоставше вукове морам пастири онолико пута около кола на леђи обнети, колико е он оваца однео. Кои од вукова нн «дне овце неоднесе, таи мора пастира на леђи око кола обнети. ико се о друго шта непогоде.

Мртви мачак. ( Игра за децу у полго.) Окружи се новеће коло. У сред кола стави се едан повећи комад артие, то е мртви мачак. Играчи стану редом изван кола, и ирвом на реду вежу се очи и дадему се ирут у руку, па окренувши га па краП кола триред пуштаго га, да иде куд зна на начка. и где мисли да е, да стане. и триред пругом по землки 6