Školski list

утжњш учшша местл. — Тражи се учитељ у Бати. Плата 116 ф . 40 н., 7 хл. жита, 4 хл. јечма, 5 јутара ораће земље, за огрев 23 ф . штоларна прихода до 32 ф . а као перовођа цркв. ошнтине 5 ф . Рок до Снасова дпа. Молбенице се шаљу г. Т)Ор1,у Јанковићу, пароху и председнику цркв. ошнтине у Бату (и. р. Ег<1 — Еећегш.) — За срп. православну гаколу у Старој Градигпци тражи се један учитељ и једна учитељица српске православне вјере, а који су свршили учитељску школу. Плата је учитељу 400 ф . а. вр. (а норед тога може имати прихода по досадањем обичају о Божићу, св. Сави, Ускрсу и спроводима од 80 —100 ф .) а учитељици 300 ф . Обоје уживаће слободан стан и огрев. Учитељ ће имати 4 основна разреда мушке дјеце и биће му дужност, да у цркви поје и да томе дјецу обучава. Учитељица ће имати 3 разреда женске дјеце. Првенство имају муж и жена. Рок пријаве траје до 16. јуна о. г. Молбенице се шаљу српској православној црквеношколској општини у Стару Градишку (Босна). — У Војаковцу ноджупаније крижевачке упражњено .је место учитеља и појца. 350 ф ., стан, дрва, врт, ораница, жито за нојање. Рок 18. мај но новом.

јавна кореспондшцш. Г. С. Л. у К. На Ваше питање јављамо, да је гимназија са сада послата 2 ®ор. претплаћена до краја августа г. 1883. — Чланак „О благорођавању воћа" врло би радо донели, да је само нисан бољим језиком. Овако су многе ствари неразумљиве. Покушали смо да иснрављамо, али видесмо, да не иде. Надамо се, да ће други пут боље бити.

Са овим бројем излази нретнлата свој оној г. г. претилатницима, који су се претплатили на четири месеца. Молимо их, да благовремено понове претплату, како им се неби лист обуставио. Још се могу добити сви бројеви од ове године. Имамо још и потпуних екземплара за г. 1881 , које дајемо од данас за 1 Фор. а. вр.

Уз овај број иде VII. додатак главном списку књижаре браће Јовановића у Панчеву.

Издаје и уређује : НПКОЈ1А Т>. ВУКИЋЕВИЋ.

Штаапа Ф. Витерман.