Školski list

- 194

НОВЕ КМГЕ И ЛИСТОВИ. Послате уредииштву на приказ. „ОРАО" велики илустровани календар за годину 1891. Уз сурадњу српеких књижевника уређује Стеван В. Поповић. Година седамнајеста. Пена 50 нв. или 1 динар. У Новом Саду, издање и штампа А Пајевића. Насловна слика је: Архимандрит Јован Рајић. Осим календарског дела у Орлу се налазе занимљиви и веома користни чланци: Народни добро-

НЕКРОЛОГ.

УРОШ АНТИЋ стари учитељу Риђици (Леђену) у горњој Бачкој носле дужег и тешког боловања преселио се у вечност 14. Децембра ове године и сарањен је уз обште саучешће 15. Децембра у истом месту. Покојник је био један од најстаријих учитеља у Србству. Рођен је 1811. године у Сганишићу; свршио је учитељску школу у Сомбору 1837., служио је као учатељ 52. године точно, ревностно и савестно, те су га сви поштовали и љубили, како старији, тако исто и млађи сви његови пријатељи и познаници све до последњег часа његовог. Лака му црна земља била и мир пепелу његовом!

СОФИЈА ВЕЗИДИЋЕВА, нриправница I. разреда, рођена у Тарашу 1873.; кћи је покојног србског народног учитеља Стевана Везилића, преселила се у вечност у 17. години млађаног живота свог носле дугог и тешког боловања у наручју своје добре матере у Сомбору 12. Децембра, а сахрањена је 14. Децембра после нодне уз пратњу свију приправника и приправница у успенском гробљу сомборском. Бог нека да покојници вечно блаженство, а нека утеши удову и ојађену мајку, нејаког брата и сестрицу!