Službeni list Srpske književne zadruge

хУШ

Штампарија крајем прошле и почетком ове године била претрпана пословима.

ЉБ. Јоксимовић говори против отварања књижарнице, износећи разлоге за то.

Потпредседник брани гледиште Управино на куповину штампарије пи отварање књижарнице. Он предлаже и резолуцију, којом би се наложило Управи да прикупи потребне податке, да спреми новац, како би се тек доцније, у току времена, мотло приступити остварењу и једног и другог предлога.

После кратког објашњења Шредседников а. примљен је прочитани управин извештај о управљању Задругом, и прешло се даље на дневни ред.

У.

Прочитан је извештај о Задругиној благајници, и примљен без икаквих приговора.

Скупштина је дала управи разрешницу по овом извештају.

Дат је одмор од '/, часа.

УТ.

На предлог Управин Окупштина је изјавила своју захвалност овим вредним повереницима дадругиним: г. г. Благоју Д. Тодоровићу секретару министарства народне привреде у Београду; Јовану Вучанову, учитељу у Митровици; Милораду Петровићу, професору у Београду; Михаилу Драголовићу, пароху у Задру; Стевану Калемберу, тртовцу у Кореници ; Филипу Мијатовићу, свештенику у Гучи; Чеди Јов. Марковићу, артилериском капетану у Ужицу; Васи Митићу, среском начелнику у Великом Орашју; Др. Ђорђу Милашиновићу, лечнику у Винковцима ; Љуби Јанковићу, поштару у Београду ; Милошу Костићу, учитељу у Босанској Градишци ; Милошу Миленовићу, учитељу у Зајечару; Пери Живковићу, учитељу у Свилајнцу; Расу Марићу, правнику у Дубровнику ; СОветозару Томићу, железничком чиновнику у Београду.

На исти начин изјављена је захвалност и оној тосподи повереницима, који су раније били за заслуге