Službeni list Srpske književne zadruge

СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА | СРПСКЕ ВЈГЖЕВНЕ ЗАДРУ

· Год. Ш. Београд, 20. марта 1910. Bp. 7.

Повереницима и задругарима.

Ji Главни одбор Српске Књижевне Задруге одлучио је на своме састанку од 6. ов. мес., га се ХУП годишња скупштина Задругина одржи 25. априла ове године. Позивају се повејеници и задругари, који би имали какав предлог, да га у смислу чл. 21. Задругиних правила однесу одбору најдаље до 26. о. м, како би се ти предлози унели у скупштински дневни ред.

II. Крај месеца марта крај је рачунске године ХУШ кола. Моле се повереници да дотле тошљу улоге још од оних задругара (нарочито оснивача), за које још нису послали, како им те би пропало чланско право. Исто тако да пошљу и улоге за књиге послате им на почек,

сако не би у годишњи рачун ушли као дужници.

Ш.

Повереницима у Банату, Бачкој, Срему, Славонији и Хрватској, којима су послате за све досадашње задругаре ХУШ кола и све три свеске Стаменковићеве Задужбине, јавља се та књига те Задужбине више нема, те да их за даље уписане задругаре више не могу добити.

IV. IX књига забавника Огњем ш мачем биће готова и разаслаће се о Духовима. Моле

ге повереници да пожуре са слањем претплате, како би што пре добили књиге. Цена је обема "вескама 5 динара (круна) за задругаре, а 7 динара (круна) за незадругаре.

aco

Конференција за прославу Довитејеву — 12. фебруара 1910. —

Председник г. Ст. Новаковић отвара конфе- | шребна прослава стогодишњице смрти Досизенцију у 9 ч. 15. м. кратким говором, у коме | тејеве2 Конференција налази да је потребна. стиче заслуге Доситеја Обрадовића и излаже Затим председник отвара дискусију о на тобуде Српске Књижевне Задруге за прославу | чину те прославе, према нацрту Задругину. његову и дотадашњи рад њен на томе питању. Г. Др. Прагољуб Аранђеловић проучио је о одобрењу конференције, предлаже за се- | нацрт Задругин и дошао је до уверења да све сретаре г. др. Свешолшка П. Стевановића, | ове тачке треба остварити. Питање је само да управитеља Више Женске Школе, и г. др. Че- | ли ће за све бити и материјалне могућности. домира Марјановића, професора гимназије, па | На жалост, чини му се, да би се већ прва прво истиче конференцији питање: Да ли је по- | тачка нацрта тешко могла извести, јер би