Srpski književni glasnik

(С ТРАЛДИЈА. 567

А колики су приходи у земљи, господине министре, то је. држим, важна етвар“

— Тхе, то баш п није важно!.. Како да вам кажем управо не зна се још колики су приходи. Читао сам нешто о томе у једпом страном листу, али ко зна је ли тачног Тек на еваки начин има доста прихода, доста без сумње! рече министар ес убеђењем и неком стручњачком важношћу.

У том пријатном и важном разговору прекиде нас момак, који уђе у министрову канцеларију и јави да једна чиновничка. депутација жели пред господина миниетра. — Зваћу их мало чае, нека причекају, рече момку; а за тим се обрати мени:

— Верујте да сам тако уморан од тог многог примања од ово два три дана, да ми чисто глава бучи. Ово 'ад с вама што сам уграбио да проведем у пријатном разговору !

— Долазе послом“ упитах.

—- Имао сам, ево видите, баш ту на нози грдно вељики жуљ, па сам га пре четири дана оперисао п операција је, Богу хвала, испала врло срећно. Због тога доnage чиновници са евојим шефовима на челу те ми честитају и изражавају своју радоет због ерећно извршене операције.

Ја се извиним господину министру што сам га сметао у послу, а да га не-бих и: даље прекидао, то се најучтивије поздравим пи пзиђем из његова кабинета.

И заиста о томе жуљу министра финанепја беше п у новинама вазда нових саопштења :

„Чиневници .... надлештва јуче у четири часа по нодне са својим шефом на челу били су депутативно код господина министра. финансија, да му. чеетитају е радошћу срећну операцију 'жуља. Господин министар их је изволео љубазно и. свесрдно примити, а. том приликом је г. шеф у име евију чиновника. евога надлештва изговорио дирљив говор у том емислу, а гоеподин ми-