Srpski pčelar

н. ако ест ондј кдич бил „полмган“; а кл дне солдини. м. и такое к ноцји, ако нић онде вил капаи; и шкодб дBплB, клкои писано; и кдич е керован. Цјеновник за кошнице и справе пчеларске Јосима ЖиваНОВИћа. трговца п пчелара у Карловцима може добитп сваки на захтпјевање. Ко жели справу за прављење вјештачкога саћа имати, требало би сада преко зиме да наручп како би је могао пмати у своје вријеме. Најмање петнаест дана траје док се такова справа начинп н овамо стигне. Справа та кошта 13 фор. за саће, које је велпко 27%28 cm. Д Г. Ђорђе Сударски пчелар из Томашеваца (Банат) пише нам да је ова-цела година као скоро свуда бпла п код њпх рђава ио пчеларство. У њпхову је крају паша изврсна на и ове годпне је бпло цвета доста, алп ипак слабо меда. Они пчелари који су за време багрена тресли мед морали су пре узимљивања своје кошнице хранпти и спајати па пиак су пм кошнице несигурне ушле у зпму. Цена мрду (боспљковцу) код њих је 34—36 фор по мет. центи.

Одговори.

Ч. г. Голуб Петровиб парох Добрица. Ви сте пзмприли претплату до 1. јануара 1899. г. Г. Ј. T>ypuß Жебељ ствар је у ред доведена.

52

Овоме броју додајемо два листа преко табака. Исправак. У пређашњем броју „Српскога Пче.тара“ на стр. 27. место „како г. Живановпћ прави његово кипарско вино“ треба „своје кипарско вино“. На истој страни на претпоследњем реду место „сииа ce“ треба „усие се“. На 28. стр. у другом реду место сииа треба V™.

Влаеници Јован Живановић и Иван Маширевић. Претилата, огласи, рекламације, рукоииси и све што се тиче уредништва шаље се уредништву „Српског Пчелара“ у Ср. Нарловце. Претилату за Србију ирима Пчеларско-воћарска задруга у Београду. За огласе п објаве плаћа се 6 новч. од једног реда ситнпх слова а. за жиг свакп пут по 30 нов. Неплаћена писма се не прпмају. Рукописи се не враћају. Штампа Српске Манастирске Штампарије.