Srpski pčelar

погрешка провлачила толико годпна по пчеларским књигама. На основу неких старих новина, као: „Loudon’s Gardener’s Magazi ie“ и „Тгпе Colonist“ доказује, да су пчеле 1830. г. већ пренесенс у Австралију, па п пре тога времена, јер у пстпм новинама стоји, да су пчеле пренашане више пута у Австралију, али су пчеле остављале кошнпце и бегале у шуме. Према томе Dr. Репеп држи, да су пчеле већ око г. 1820 пренашане у Австралпју. Годпне 1862. пренесена је у Австралију први пут талијанска пчела, па се од то доба та година провлачила по пчеларским књигама, као да је те годпне уопће први пут пренесена пчела у Австралију. A Пчелар U Peters доказује да трутови, које излегу назовиматице, не могу се мерити са трутовмма од праве оплођене матице. Јер, назовиматице нису праве матице, а и друштва у таким кошницама будући нису нормална него обично мадаксала, не могу продуковати млеч, као јака друштва, а без тога не могу ни трутови бити снажни, као они у јаким нормалним кошницама.

огл а с пчелари који желе на изложбу 'JC у Руму послати меда, нека се ради флаша обрате за илустрован цеповник од Stolzles Sohne Aktiengesellsehaft in Buđapest. где могу по вољи добити лепих флагпица за мед. УПРАВА СРП. ПЧЕЛ. ЗАДРУГЕ.

160

За све што се тиче администрације од I. јануара 1903. треба се обраћати на „Српску пчеларску задругу у Руми“. Рунописе, књиге и листове у замену и друго што се тиче уредништва, треба шиљати на: Уредништво „СРПСНОГА ПЧЕЛАРА“ у Нарловце. Власник и издавалац Српска Пчеларска задруга у Руми. Штамиа Српске Манастирске Штампарије. 103. 14./V 111. 1908.