Srpski sion

С тр. 80.

„СРИСКМ СИОН."

Б р . 5.

0 Г Л А С I! СРПСКА КЊ И Ж А Р А И Ш Т АМ И А Р И Ј А БРАЋЕ I, ПОПОВИМ У Н0В01Е САДУ

КОД „СВЕТОГ САВЕ".

207

Иречасном свештенству и славним српскоправосдавним црквеним општинама препоручујемо нове црквене тискарије — које се само код нас добити могу, и које је сл. Консиеторија Еиархије Бачке наредбом својом од 22. јаиуара 1892. бр. К. 74. ех 1892. нрогшсала. 1.) Уруџбени записник (Ексхибит-протокол), 2.) Прорачун, 3.) Списак свештенства и 4.) Списак па.рохија. Даље препоручујемо и све остале тискарије, које на своме стоваршпту имамо, као: Протоколи крешчаемих, в г 1шчаемих и умерших .... 20 таб. ф. 1.Ивводи протокола крешчаемих, вЉнчаемих и умерших . . 20 таб. ф. 1.Домовни протокол 20 таб. ф. 1.Позивнице у скупштине и одборе 100 ком. ф. I.Благајнички дневник (за туторе) 20 таб. ф . —.80 Иротоколи тврдо увезани крешчаемих, в-Јзнчаемих, умерших, домовни и уруџбени записник:

50 табака Фор. 100 „ „ 150 „ „ Увез је са ллатненп

3.50 5.6.50 9.леђи. 50 хабака Фор. 4.50 75 „ 5.50 100 „ „ 7.50 150 „ „ 10.хњи лећи.

99 99 99 Увез је са

Иоруке обављамо брзо и тачно с платом у наточ (Касћпаћте). Нови Сад, пред Божић 1892. БРАЋ.А М.

~3 ПОПОВИЋИ.

Бр. 239:3 ех 1892.

Е Д И К Т.

9,

е. к. 623. Софија ЧучковиЛ, жена Јована Чучковића, сад књиговође трговачке куће Петра Николића у Загребу, а родом из Гдине, жунаније загребачке, која је свој завичај и свога законитог човјека оставила и некуда у свијет отишла, позивље се овијем, да се у року од деведесет дана, — од дана ирвога уврштења у новине овога Едикта — или писмено или главом, овој Консисторији пријави; • иначе ће се и без ње у бракоразводној парници, коју је против ње човјекјој Јован подигао, ио закону даље ноступати. И з с ј е д н и ц е е и а р х. консисто р и ј е, држане.у Плашком, 17. децембра 1892.

С Т Е Ч А Ј. з. 2 3 Пошто се иа расписани стечај од 17. новембра 1892. прнјавио само један компетенат, то се овим ноново раснисује стечај на једно упргшњено стипендиско место у заклади народиих добротвора Луке Миланковића и сестре му Марије Иетровићке за слушаоце реалке или технике Годишња је стипендиј i 500 ф ., а добија се у десет месечних оброка. Првенство имају Новосађани. Молбеници ваља прикључити: крштено писмо, сведоџбе о свршеним наукама, сведоџбу сироматнтва и лекарску сведоџбу. Молбенице ваља уиутитипотписаноме одбору. Рок стечају траје за четир недеље од првог уврштења. У Новоме Саду, 14. (2о.) јануара 1893. Црквени одбор српске православне црквено-школске оппгтине. К 0 Н К У Р С. 6, з-з Ради попуњења парохије болманске са платом IV. класе отвара се овим конкурс. Проеитељи имају своје, са потребнима сведоџбама снабдевене, штемпловане молбенице, иутем предпостављене своје власти, за 4 недеље дана од првога уврштења овога конкурса у дотичне новине, консисторијуму овом поднети. Из се д нице колси сторију ма еп архије будимске. У Сентандреји 3. декембра 1892. Консисторијум епархије будимске. К 0 Н К У Р С. 5, з-з Ради попуњења парохије батске са нлатом VI. класе отвара се конкурс. Проситељи имају своје, са нотребнима сведоџбама снабдевене молбенице, које штемпловане бити имају, путем своје власти, за 4 недеље дана од првог уврштења овога конкурса у дотичне новине, консисторијуму овоме поднети. Из седнице консисторијума епархије будимске. У Оентандреји 22. октобра 1892. Консисторијум епархије будимске.

„Српски Сион" сваке недеље на ввликом

Претилата, огласи, стечајеви, рекламације 4

излази сваке недеље на великом таоаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на но године 2 Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земље на годину 5 ®ор. Из Србије прима претнлату књижара В. В аложића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

и сви рукописи шаљу се г. Сергију ШакракНиннћу, уреднику „ С рдског С иона " у Иови С ад . За огласе објаве и стечајеве нлаћа се 10 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки иут по 30 новч. — Неплаћена писма се непримају. — Рукошши се не враћају.

Издање српеке књижаре и штампар-^је Браће М. Поповића у Новоме Саду.