Srpski sion

С тр . 196.

,СРПСКИ СИОН.'

Б р . 12.

0 Г Л А С.

31. 1 -3

Овим дајем на знаље пречасној госноди -свештенидима, да сам у мојој помодној и ману®актурној радњи спремио у великом избору, до најбољих врста, штоФОва за горње и дољне хаљине свештеничке као : первијена, доскина, дублова, тернован фнног камгарна, даље сваких каквоћа и боја свиле, ншроких појасева и т д. Уједно нримам сваку наручбину, те из нрвих творница тачно, брзо и јеФтино набављам свакоме онакав материјал какав жели, и преко овдашњег вештог свештеничког кројача г. Илију Вертунског дајем правити свештеничке ха.љине лепо и укусно. Умољавам с дубоким поштовањем нречасну г. г. свештенике, да би доброту имали посетити ме, или писмено на мен« се обратити, аја у напред нзјављујем, да ћу свакој жељи мојих муштерија нотпуно одговорити. У Сомбору, марта 1893. С поштовањем Милан Д. Иандуровић.

С Т Е Ч А Ј.

■29. 1—3

На место личног номоћника у Буђановци са беривом половине парохијалне плате I. разреда и сесијоналних плодова овим се отвара стечај. Компетенти имају своје устројене молбенице до к^>нца априла о. г. нодписаној консисторији ноднети. Из седницеархи д. ко н си ст о р иј е у Карло.вци 2. (14.) м а р т а 1893. д р ж а н е. Архидијецезална консисторија карловачка.

С Т Е Ч А Ј.

30. 1-3

Ради попуњења упражњеног места к о н с историјалног ф и с к а л а а р х и д и ј е ц е з е карловачке са годишњом платом од 300 ®ор а. вр. овим се отвара стечај. Компетенти имају своје устројене молбенице до конца априла о. г. подписаној консисторији иоднети. Из седнице архид. консисторије у Карловци 2. (14.) марта 1893. држане. Архидијецезална консисторија карловачка.

Бр. 194.

Е Д И К Т.

26.

ЕК. 73. ех 1893. К а т и ц а, жена П а в л а Б и б и ћ а, учитеља на срп. нар. вероисповједној школи у Петрињи, у жупанмји загрепској, која је свога, законитога човјека оставила и у свијет отишла, позивље се овијем, да се у року од три мјеееца од данас, или писмено или главом, овој консисторији пријави; иначе ће се и без ње, у бракоразводној парници, коју је, против ње, супруг јој Павао иодигао, по закону даље постуиати. И з с ј е д н и ц е е п а р х. консистори ј е, држане у Плашком, 26. Фебруара 1893. Епарх. консисторија горњо-карловалка.

С Т Е Ч А Ј.

28. 1—3

На упражњено место пароха у Мали Гадинци са платом VI. разреда, овим се отвара стечај. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије путем своје надлежне консисторије, нначе путем надлежног лм протопресвитера до конца априла о. г. овамо поднети. Из седнице консисторијал.не у Карловци 2. (14). марта 1893. држане. Архидијецезална консисторија.

К. бр. 108] 1893.

32. 1 — 3

Е Д И К Т. Набракоразводну тужбу Иси д о р а Павлов и ћ а, становника, Сри. Падејског, противсупруге му Јулке Павловић рођ. Попов, која је незнано куда у свет одбегла, овим се именована Јулка иозива, да у року од 60 дана, рачунајући од првог уврштења овог едикта консисторији овај или лично предстане, или место свога садањег пребивања обзнани, јер ће у противном случају ова брачна парница и без ње но постојећим законима довршена бити. Из конз. седнице држане у Темишвару 19. јануара 1893. год. Епархијска конеисторија темишварска.

&

„Српски Спон" излази свакв недеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 ®ор.., на по године 2 § Фор., а на четврт године 1 ®ор. За стране л земље : на годину 5 ®ор. Из Србије прима претплату књижара Б. Б аложића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

&

Претплата, огласи, стечајеви, рекламације и свирукоииси шал>у се г. Сергију ШакракНинићу, уреднику „ С рпског С иона " у Нови С ад . За огласе, објаве н стечајеве плаћа се 10 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају. 4

Штампарија српске кљижарс Враће М. Поповића у Новоме Саду.