Srpski sion

Стр. 228.

,СРПСКИ СИОН."

В Р . 14.

тт

ГГ

10 итасрш јутара шав, израм

Јутара ораЂв зеш 1 се ј I (16.) апрша 1893. год. пЈтеи јавне лицитацвде иј аренду. Лшштациони јнов ! могу се ридети код

ии, 13, ®

34. 2—2

С Т Е Ч А Ј.

29. 3—3

На место личног номоћника у Буђановци са беривом половине парохијалне нлате I. разреда и сесијоналних плодова овим се отвара стечај. Компетенти имају своје устројене молбенице до конца априла о. г. нодписаној консисторији поднетн. И з седницеархид. конснсторије у Карловци 2. (14.) м а р т а 1893. д р ж а н е. Архидијецезална консиеторија карловачка.

К. бр. 108Ј1893.

32. 3—3

Е Д И К Т. Набракоразводну тужбу ИсидораПавлов и ћ а, становника, Срп. Падејског, против супруге му Јулке Ц вловић рођ. Попов, која је незнано куда у свет одбегла, овим се именована Јулка позива, да у року од 60 дана, рачунајући од првог уврштења овог едикта консисторији овај или лично иредстане, или место свога садањег пребивања обзнани, јер ће у противном случ^ју ова брачна парница и без ње по постојећим законима довршена бити. Из конз. седнице држане у Темишвару 19. јануара 1893. год. Епархијека консиеторија темишварека.

С Т Е Ч А Ј. 30 - 3 - 3 Ради попуњења упражњеног места к о н с историјалног Фискала архидијецезе карловачке са годишњом платом од 300 Фор а. вр. овим се отвара стечај. Компетенти имају своје устројене молбенице до конца априла о. г." подписаној консисторији поднети. Из седнице архид. консисторије у Карловци 2. (14.) марта 1893. држане. Архидијецезална консисторија карловачка.

Бр. 206, ЕК. 57. ех 1893. На

С Т Е Ч А Ј.

25. 3-

нарохију III. разреда, Т р е б и њ у, у протопресвитерату будаштанском, расписује се с.течај. Интеркалара нема. Рок пријавама до св. Ђурђа. Из сједнице епарх. консисторије, држане у Илашком, 26. Фебруара 1893. Епарх. консиеторија горњо-карловачка.

Бр. 194.

Е Д И К Т.

26 3—3 ЕК. 73. ек 1893. К а т и ц а, жена П а в л а, Б и б и ћ а, учитеља на срп. нар. вероисповједној школи у Петрињи, у жупанији загрецској, која је свога законитога човјека оставила и у свијет отишла, позивље се овијем, да се у року од три мјесеца од данас, или писмено или главом, овој консисторији пријави; иначе ће се и без ње, у бракоразводној парници, еоју је, против ње, супруг јој Павао подигао, по закону даље поступати. И з с ј е д н и ц е е п а р х. консисторије, држанеу Плашком, 26. Фебруара 1893. Епарх. консиеторија горњо-карловачка. С Т Е Ч А Ј. 28 - »-з На упражњено место пароха у Мали Радинци са платом VIЛразреда, овим се отвара стечај, Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије путем своје надлежне консисторије, иначе путем надлежног им протопресвитера до конца априла о. г. овамо ноднети. Из седнице консисторијалне у Карловци 2. (14). марта 1893. држане. Архидијецезална~консисторија.

„Српски Сион" излази сваке недеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на но године 2 Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земље : на годину 5 ®ор. Из Србије нрима нретилату књижара Б. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претплата, огласи, стечајеви, рекламације ц и сви рукониси шаљу се г. Сергнју Шакрак- |ј Нинићу, уреднику „ Срнског Сиона " у Нови | Сад . За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 10 новч. од једног реда ситних слова, а за Ц жиг сваки нут но 30 новч. — Неплаћена писма Ц се не примају. — Рукониси се не враћају. <3

Штампарија СЈпнке књижаре Браће М. Ноновића у Новоме Саду.