Srpski sion

С тр. 510.

„ерпеки сион. л

В р. 32.

ТВОРНИЦА ВЕЛИКИХ САТОВА П. Ђ. ПАНТЕЈ1ИЋ.А У ЗЕМУНУ.

НОБЕ ТОРОИСКЕ СИОБЕ

„Српоки Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прнма иретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч.

израђује за цркве, школе, магистрате и све јавне зграде ио иајновијој конструкцији (ОгаШбеИ & 8*Шеп&ап&) и умереној цени, прима старе на оправку и реконструкцију. Предрачуне шаље на захтевање бееплатно. Оиромаишиуим ошашинама даје на Отилату. 63 11—15

преиоручуЈе се — оа гарандиЈОМ на више година — за израду нових звона и за преливање нукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нровиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много нута : одликована [ 1ЧГ* патентирана са отвореним одушкама провЈфна звона, ј која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона по старој системи | прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује Е са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. ; Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; I звона или шоље за оатове од метала; прављене старих звона са крунама од кованога \ гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. = 198 16- 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко.

ЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТА ЛА АНТОНА НОВОТНИЈА

У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српокој Манастирској Штампарији а остали рукоииси уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситннх слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писиа се не нримају. — Рукописи се не враћају.

Издање и штампа: Српске Манастирске Штампарије у Новом Саду.