Srpski sion

_ С тр._ 52Д. „СРПСКИ СИОН." В р. ЗВ.

ЛУДВИГ ТАУШ поздатарски атеље за ерпеку правоелавну црквену уметноет у Новом СадУ , дунавска удида код „Златног крота"

Лреиоручујем се сл црквеним општинама за украшавање српских православних цркава. Особито стављам на знање, да имам са свим готова позлаћена и мраморисана Владичина и матере Божије два Трона које желим због места јеФтино продати. Дал.е имам иа мом сложишту готових рипида од месинга (галвански и жеженим златом позлаћени), од кина и алпака сребра, дрвепих и од лима, кретова за часне трпезе, чирака и кандила од разпог метала, и чирака од дрвета, полијелеја од стакла, дрвета и бронзе од 6—48 свећа, икона на платну и лиму, и сваке врсте рамова.

Издање и штампа: Српске Манастирске Штамнарије у Новом Саду.

ТВОРНИЦА ВЕЛИКИХ САТОВА П. Ђ. ПАНТЕЛИЋА У ЗЕМУНУ

НОВЕ ТОРОЕСКЕ САТОВЕ

израђује за цркво, школе, магистрате и све јавне зграде по најновијој конструкцији (ВгаЉаеЛ & 8ћЛеп§ап^) и умереној цени, прима старе на оправку и реконструкцију. Предрачуне шаље на захтевање бееплатно. Си/ромашпијим оиштинама даје на ошилашу. 63 12 — 16

„Српски Сион" излази оваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт годнне 1 фор. За стране земље : на годнну 5 фор. Из Србије ирима нретплату књижара 15. Валожића у Неограду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српокој Манаотирокој Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. —• Неплаћена писма се не примају. — Рукоииси се не враћају.