Srpski sion

С тр . 560.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 35.

II ш

СРГ1СКА МЛГјДСТИРСКЛ ШТАМПАРИЈА У ^ЈОВОМ САДУ НЗД.А1Е: ЗА 1695. тЖШШЖ ВЕЛИНИ ИЛУСТРОВАН КАЛЕНДАР

1

!?Ј

Г1 к

календару овоме, осим календарског дела, у коме ће бити објасљепи сви: господњи, богородични и заповедни светитељски празници, биће — крај многих интересантних иодатака, чланака разне струке од познатих и нризнатих књижевника наших, здраве садржине и за народ наш удешене, јер је управи штампарије ове смер, да народу српском по јеФтине новце даде књигу, која ће га религиозном раном задојити, поучити и здравом забавом забавптд. У калепдару ће бити ови чланци: Јован Златоусти од проте Јовапа Вучковића; Срби свеци од М.; Сан је лажа а Бог је истина од С. М.; На крају другог живота приповетка Симе Матавуља; Искрена реч нашим земљоделцима од Д.; Реч-две о српским сватовима од Ђуре Страјића; Српска народна имена од Тих. Остојића; Поуке из пчеларства од Јована Живановића; Правне поуке од дра Милапа А. Ћирића; Статистички податци о Србима скупио Тих. Остојић. Слике ће бити у календару овоме ове: Свети Јован Златоусти, слике Срба светаца: Симеон мироточиви (Стеван Немања); Стеван првовенчани; Стеван Дечански; Цар Урош; Кнез Лазар; Максим владика; све од академ. сликара Уроша ГГредића ; и слике академ. сликара Ђорђа Крстића: Св. Никола и св. апостоли: Петар и Павле. 1^** Цеиа календару ће бити 40 новч јДЈГ" Растуривачи ће добити уобичајени рабат. У Новом Саду, 24. августа 1894. год. УПРАВА СРПСКЕ 1АНАСТИРСКЕ ШТАМПАРИЈЕ,

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена жу је: За, Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Веограду. Поједини бројеви стају 10 новч.

Претплата, оглаои, отечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и сгечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена иисжа се не примају. — Рукописи се не враћају.

Издање и штампа: Српске Манастирске Штамиарије у Новом Саду,