Srpski sion

С ТР . 208.

„СРПСКИ СИОН."

Н р. 1 2

брачна парница, коју иротиг. п.с чојек јој Раде подићи кани, и без ње. Из еједницс Епарх. Конеиеторијс, држане у Плашком, 8. децембра 1894. Епар Консисторија горп.о-карловачке. С .Т Е Џ А Ј зо 1 н На сриској основној четворо-разредној вероиеповедној школи у Св. Петрц (Торонталека жунанија) унражн.ено је учитељско меетп, иа којс сс овим стечај отвара. С истим местом екопчана је илата: 360 Фор. ав. вр. у готовом, што ее у месечним ратама тачно у иапред издаје, н 30 кибли жита. Даље: 20 Фор. годишње за ноФТорну школу и 20 ф . годишње за перовођство и вођење рачуна црквених и школских, ако изабрани учитељ за то способан буде. Осим тога 3 хвата тврдих дрва и сламе, колико је за грејање учитељевог стана и школе потребно и најпосле 50 новч. од укопа, где учитељ позван буде Изабрани учитељ уживаће стан у нарави, који се састоји: из иредсобља, 2 собе, кујне и остале нотребне стаје, — и две баште, од којих ,је једна код школе, а друга ван села, са примедбом, да на ову другу сам он порез плакатп има. Изабрани учитељ имаће све, школском уредбом ирописане нредмете у школи предавати и децу иојању учити. Осим тога, у дужност ће му снадати: при сваком богослужењу у цркви у десној невници редовно нојати, уз чаени пост ускршњи ередом и нетком на јутрењу и преждеосвештењу долазити и појати. У обзир ће се узети само они компетенти, који су сомборски принравници, а испит су из мађарског језика ноложили, међу овима пак првенство они ће имаТи, који се општини лично нријавили буду. Рок пријаве траје до б. априла по нашем календару о. г. Из седиице местног III. 0. држане у (Јрп. св. Петру, 26. Фебруара 1895 год. Јова Лазић председник III 0.

КГ ,р. 98 1895. 40 1-3 С Т Е Ч А Ј. На унражњено парох. меето у Арадгају овнм се расиисује стечај. Конкуреитп имају своје инструирапе молбснице до 18. (30.) априла 1895. године иотписаној коисистОријн поднстн.

Из копсистор. ееднпце држапс, у Тамишнару 21. Фебр. 1895. год. Епарх. консиеторија тамшпварска. Е. '29(5 /1. 04. ех 1895. С Т Е Ч А Ј. 37 2-3 Па друго парохијско место у Добрпцп рае! пиеује се етечај. Који желс то меето добити, нека своје инструјнсане молбе ноднесу овој конеисторији до 9. (21.) априла 1895. год. Из седпице епарх. консисторије у В-рмцу 13. (25.) Фебруара 1895. држане. Епархијска коисисторија вршачка. К. Ио 1 г >7. ех 1895. К. 110. Е Д И К Т. зо 2-з Усљед бракоразводне тужбе Марије Поновићеве рођ. Петровић, становнице темишварскоФабричке, против сунруга јој Младена Поповића, који јс незнано куда у евет отишао, овим се речени Младен Поновић нозива, да у року од 60 дана консисторији овој или лично предстане, или садање место свога пребивања дознани, иошто ће ее у нротивном случају брачна • па])ница и без њега довршити. Из консист. седнице држаие у Темишвару 21. Фебр. 1895. год. Еиарх. конс-историја темишварска. Е Но 144. ех 1895. КГ117 Е Д И К Т. 35 2-з Уељед бракоразводне тужбе Марије Белошев рођене Зарић, становнице В. Кикипдске, против еупруга јој Радована Белошевог, коме се садање меето пребивања не зна, — овим ее реченп Радован Белошев позива, да у року од 60 дана или сам лично овој консисторији предстане, или место свога садањег пребивања дознани, пошто ће се у противном случају ова брачна парница и без њега доврпшти. Из консист. седнице држане у Темишвару 21. Фебр. 1894. год. Епарх. консисторија темишварска. Вр7 ЕК. 31. ех 1895. ~ 34 3—3 С Т Е Ч А Ј На нарохију I. разреда у Зрмањи, личкога протопресвитерата, расписује се етечај. Интеркалара нема. Рок нријавама до 12. (24.) априла 1895. Из сједипие Епарх. консисторије, држане у Пламком, 9. Фебруара 1895. Михаило, Епаскоп.

„Српоки Сион" излази сваке недеље на целом табаку. П е »а Ч је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по годипе 2 фор.. а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прпма претплату књижара Н. Вадожпћа у Веограду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукошгси уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве н стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Ненлаћена ппсма се не нримају. — Рукописи се не враћају. Штампа: Сриске Манастирске Штамнарије у Новом Саду.