Srpski sion

„СР11СКИ СИОН."

А(1 К. 173. ех 1895. 60 2—3 Е Д И К Т. Услед бракоразводне нарнице Кате Јовичић ро1). Галић из Вилова против отеутног јој еупруга Владимира Јовичића из Гардиноваца, овде новедене — овим ее речени Владимир Јовичић позива, да у року од 6 недеља даиа нотпиеаној

Консисторији или лично предстане или место свога пребивања дознани, ношто ће се у противном случају брачна нарница и без њега доврпшти. Из консист. седнице у Новом Саду 17. (19.) анрила 1895. држане: Епарх. когтсисторија Бачка.

1ЛАААЛЛАА I

< < < * * <

55

БЛАТНО КУПАТИЛО

к к

„РУСАНДА У Мелепци, Торонталској Жупанији у Банату отвара се сваке године (13.) Маја, а свршава се 3. (15.) Септембра и лечи најпоснешније: скрофулозу свима љеним многоврсним видовима као: отечене жљезде, кожне болести, запалење у костима и т. д., даље реуму, костобољу, заостале отоке после заналења у зглавковима и жилама; старе ране особито при запалењу и трулежу у костима; хроничне кожне болести — суве сврабове —; невралгије и у опште боловеу живцима и још друге.

> > > * > > > >

<

у живцимн и Јиш друге. ^ Купатило је ове године знатио нроширено и но модерном укусу изидано г гатта Т/Тмо ггучт* ^птртга пп ргг» 1 ит г»\7 лкл пттгитииркл Р.Р.РКИМ ттпкл и «Л1 р.га.нттто €

и удешено. Има три хотела, од којих су два општинска сасвим пова и елегантно намештена, велике дворане за ручавање и забаве; добра кујна и нодрум, купачист ваздух и стална музика.

3 тила са кадама од цемента и порцелапа, лен парк. 1 Цене су у сваком ногледу врло умерепе. ' Меленце има жељезничку пругу, која се спаја у В. Кикинди са државном угарском, а у В Бечкереку са Вршачком и Панчевачком пругом. У Т. Бечеју, који је 1 1 / 2 сат удаљен може се на Тиси лађом дођи. ^ На захт,евање шаље бесилатно опис купатила и даје радо могућа извешћа. ^ Управа купатила.

> >

> >

I ЛИВШ1ЦА ЗВОНА И М17ГАЛЛ1 АНТОНА НОВОТНИЈА ј У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ ј препоручује ее — са гаранцијом на више година — за израду ; I нових звона и за преливање иукнутих звона у свакој вели- ј \ чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нро- | \ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се ј \ звопа по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме- ј | сту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. ј Особито преиоручујем од мене изнађена н миого пута ј одликовапа

патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона,

коЈа имају дуготраЈниЈИ, енажниЈи и дуољи звук, него звона ио староЈ системи прављена, тако, да се овако једно натентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље ирепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу елободно етојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеае отарих звона са крунама од кованога гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 28 4 26 Илустроваии ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко.