Srpski sion

С тр . 308.

,СРПСКИ СИОН."

Б р . 18.

сеци потписаноЈ конзиеториЈи предстане н.ш место свога прсбивања пријави, јер ке ее у противном случају нротив ље нодигиута бр.чкоразводна нарнпца и без ње сврпшти. Из седнпце архид.. конзисторнје, у Карловци 11 (23.) апрпла 1896.

Архидијецеаална коизисторија

Бр. 3.

41. 1 —Л

Овим

о ех 1896. С Т Е Ч А Ј. ее отвара с/гечај за учитеља мешов. школе 1. и II. раз. у Меленци па предградској школи III. четврти у „Павлишу" са годишњом платом од 500 Фор. ав. вр. елободним станом, баштом и огревом. Дужиости еу учитеља прописане школском уредбом и наредбама. Учител. је дужап ио о,лређеном реду у цркви појати. Компетовати могу еамо потнуно осиоеобљени учитељи. Молбе са сведоџбама ваља упутити предеедпиштву шк. Одбора. Рок стечају излази 1. (13.) Јуна т. г. Нз седнпце шк Одбора срп. правоелавне прквено-школске општине у Меленци, држане 17. (29.) априла 1896 год.

Стева Жунански Симеон Мишковић пр. деловођ;!. претеедник шк. одбора.

Бр. 78. ПРЕПОРУКА. I- 3 Давпаи1н.а жеља ниже подпиеапе општипе била је, да своју новосаграђену цркву украси са ликовима светитеЛ)С;;им, који би одговорили њезипом сиоЈБашњем пзгледу. То је имала ерећу у Фирми Г. г. В. Марковића и И Павловића, тргов. цркв утвари из Земуна наћи л^уде, који су нашу свету иравославну ернску цркву снабдјели са иконама вјештачки израђеним у етрого нравославном типу. То се овим ниже подпиеана оиштина налази побуђена свима српско-иравославпим општинама у Босни и Херцеговини преиоручити их, не само као вјештаке него као чеетите и поштене Јвуде са врло умјереним ценама. Сржко-правоЏлавна оиштина. У Зеници 11. Марта 1896. М. 11 Гавро Гаши&. парох Зенички. Ђорђе ЈеФти^. Ђура Ј1уки1. Број 323, 383. 45 1 3 С Т Е Ч А Ј. На парохију II. класе у Раићу, и IV. у Ловској. Рок стечајним моЈ .бама до 18. (ЗО.)јунија о. г. а интеркалара нема. Из ејсднице консисторијалне у Иакрацу 16. (28 ) априла 1896. Епархијска Консисторнја Пакрачка.

III

Е Ш : Ш ј Јш : Ш

. ШВНИЦА ЗВОНА И МЕТАЈАЈ АНТОНА НОЗОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ и 5 препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду ј = нових звоиа и за иреливање пукнутих звопа у свакој вели- ; = чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, иро- ј § виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се [ \ звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме- ј = сту излупало, чпме се звона сачувау да не пукну*. ј ; Особито препоручујем од менеј изнађена и много пута [ "'"одликована ј патеширана са отвореним одушкама провиђена звона, \ која имају дуготрајнији, снажнији и дубл.и звук, него звона по старој системи : нрављеиа, тако, да се овако једно натентирано звоно од 200 килограма изједначује \ еа звуком других по старој сиетеми ливеиих звона од 260 килограма. : Даље препоручујем козе за звона од ковапог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; [ звона или шоље за оатове од метала; прављеае старих звона са крунама од кованога \ гвожђа. — Звопа у тежини од 300 килогр. на пиже има увек готовкх на стоваришту. ј 28 3 21) Илустровани ценовници и прорачуни трошнч бесплатно и франко- Е

Претплата, огласи, отечајеви и рекламације шаљу се Адманастрацији а осгали рукописп уредништву , Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и сгечајеве илака се 6 иовч. од једиог реда ситиих слова а за жиг сваки иут по 30 иовч. — Неплаћена писма се не ироају. — Рукописи се не враћају. | ; Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Деиа му је: За Аусгро-Угарску, Восиу и Хер цеговшЈу на годину 4 фор., иа но године 2 фор., а на четврт годипе 1 фзр. За стране земљб : на годину •>, фор. Из Србије ирима претплату књижара В. Валожића у Београду. Иојединп бројеви стају 10 новч

Шгампа: Српске Маиастирске Штампарије у Ср. Карловцима