Srpski sion

С тр . 7?8.

„СРПСКМ СИОН."

В р . 46.

< < < <

„ОРАО Ш. ГОД. 1901"

вај најстарији, највећи, најлепши, најбољиинајјефти нији српски календар доноси у низу > одабраних, забав- но-поучних чланака 90 уметничко израђених нових слика: Исти се добити

*

може у Српској Манастирској Штампарији у

ликова и слика из српских крајева. Цена је овоме најомиљенијем српскоме календару стара: / круна у монархији Аустро-Угарској, / динар у краљевини Србији. Срем. Карловцима.

ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. Бр. К. 402/зап. ех 1901. 3—3 154. С Т Е Ч А Ј. Раснисује се стечај на упражњено ђаконско место у Бачком Сентомашу. Плата је 1000 круна годишње. Молитељи имају своје ваљано инструирвне молбениде до 26. новембра (9. децембра) 1901. године потггасаној конзисторији поднети. Из седнице епарх. конзисторије бачке, држане у Новом Саду 29. октобра (11. новембра. 1901. Председииштво. С Т Е Ч А Ј. 166 2-2 Овим се отвара стечај за учитеља, на срп вероисповедној мешовитој школи у Фењу, с годишњом платом од 6П0 К, у име поФторне школе 80 К, од погреба где позван буде 1 К. Стан у нарави са 2 патосане собе, кујна, комора, башта, и два Фата тврдих дрва. Дужност учитеља биће, да предаје у школи свих прописаних предмета по уредби од 1868. кр. рескр. децу да обучава у цркв. пјенију, и с њима редовно у цркву да долази, даље учителз је дужан при сваком богослужењу у десној певници да поји, — у часни велики ускршњи

ност редовно средом и петком на прежде освећеној литургији да дође и у певници да поји. Молбе ваља м. ш. одбору поднети, до 25. Новембра 1901. те у исти дан ће се и избор одржати, — не буде ли од учитеља нико компетирао — изабраће се учитељица, само тако ако је осим сомборске школе, још и из мађарског језика испит положила, то посљедње и за учитеља вреди. У Фењу 1/14 Новембра 1901. (торон. жуп.) Века Кирић цркв. шкод. председннк. Врој 1106 и 1112 К. зап. 694. ех 1901. 3-3 155. Е Д И К Т. Овим се нозива Тривун Зорић из Орљавца, сада непозната боравишта, да у року од три мјесеца по првом уврштењу овога едикта, пријави епархијској консисторији Пакрачкој садање своје боравиште, јер ће у иротивном случају бити њему на трошак именован застунник и поведена од стране жене његове Милке бракоразводна парница и без њега докончана. Из сједнице епархијске конзисторије, дижане у Пакрацу 17. 30. октобра 1901. године. Мирон с. р. I апископ.

„Српски Сион" излази сваке недеде на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годиае 2 круне. За стране земље : на годину 10 круна. Из Србије прима нретплатр књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српоког Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филира од једног реда сигних слова. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима. 1901. 608.