Srpski sion

Цтр. 810

„СРЦСКИ сион. &

Б р . 48.

Ас1 N0. 91. М. Ш. 0. ех 1901. 159 1—2 С Т Е Ч А Ј. Распиеује се стечај на упражњено учитељско место на мешовитој дворазредној основној школи у овдашњем иредграђу Црвенци. Плата је учитељу 1240 круна и слободан стан с вртом. —■ Учитељу у дужност спада држати наставу у редовној и иовторној школи, а преко великог школског одмора појати у овдашњим парохијским храмовима. Рок стечају истиче на шест недеља по првом уврштењу му у „Српском Сиону." Изабрани ће ступити у дужност почетком 1902/903. шк. год. Молбенице се упућују на овдашњу Црквену Скупштину, а достављају јој се преко овога Одбора. Из седнице м. Школског Одбора, држане у Сомбору 18. новембра (1. децембра) 1901.године. СтеФан С. Илкић др. Ст. Ноповић перовођа. предоедник МШОдбора.

ДРУГИ ОГЛАСИ

г

* I I I « I I I I «1 I I « а>*

СТЕВА ПИСАРЕВИЂ САМО СВЕШТЕНИЧКОГ ОДЕЛА КРОЈАЧ Дунавека ул. 20. НОВИ САД Дунавска уд. 20. Част да је пречаеној г.г. свештеницима до повољнОг знања ставити, да сам добио јесењи и зимски штофова за хаљине, јер сам ступио у свезу са првим горњим ®ирмама (Фабрикама) које само ту робу изра ђују и исту за гојгов новац повлачим, стога могу много јефтиније да дајем, него оне подузимајуће Фирме, које у моју струку спадају. Појасева у свакој бо.ји најбољег квалитета и камилавки од кади®е и које имадем увек готови. Неновољне норучбине примам натраг. Мустре на углед шаљем бесплатно. 140 6 — 10

к0 I I I I

^ЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖХЖ^

-М4" ' " |

л

Џ

у Највећи, најлепши, најбољи и најјефтинији избор у О одеждама, барјацима, литијама, стихарима,завесама, 0 палонима и осталим дрквеним утварима налази се само у ^ СТ0В4РИШН0Ј РАДЊИ ПОЗЛАТАРСКЕ РАДИОНИЦЕ б ЛУЈА ТАУША У НОВОМ САДУ, код „Злахног Крста" ДУНАВСКА УЛИЦА (ОСНОВАНА 1833. ГОД.) Сваки уштеђује евој новац ако моју радњу не презире, а баца га, ако ее даје наговорити, те иету мимоиђе!

Као етручњак и произвађач у стању сам, да са свш овижа у мојој отвореној радњи иалазећим се, а у мојој радионици солидно израђеним срп. православниж црквеним предметима са врло умереном ценом послужим. Стотинама пиемених признања. Услед наступајућих празника сам ове цене знатно смањио. Н. пр. Једна солидна израђепа одежда са припадајућим прибором од полусвиленог црквеног дамаста 2 и 3 сСт. широким бортнама, лепож и добром поставом само 28 фор. Од Дампасо у разним цркв. бојама . 35 фор. Брокад трајним златом уткан .... 35 фор. 160

а тако и по цену од 45—100 до 300 фор. Ствари које се не допадају примам натрат и замењујем другим. Преевета Богородица из Руеије са металом кована и позлаћена, са 10 сСт. широкиж позл. оквиром стаје 8 фор., величина 36—42 сСт. А од кина еребра урезом украшена и позлаћена из „Иконни и тотннК магазинЂ Ст. Петербург и Москви" са 10 сСт. широким позлаћеним оквиром, стаје 10 до 12 фор. — величина 40—45 сСт. Илустровани ценовник па и мустре шаљем бесплатно. Телеграм адреса: Тауш, Нови Сад.

„Српски Сион" излази сваке неделе на целом тазаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стгапе земљв : на годину 10 круна. Из Србије ирижа иретилатр књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви 20 филира. Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Кардовцима. 1901. 629.