Srpski sion

к 15

„СРПСКИ СИОН."

Сет. 243

школском савету поднети најдаље до 12. (25.) маја 1902. године. Из седнице срп. прав нар. гаколског еавета, држане у Карловцима 18. (31.) марта 1902. ГГредседништво школског савета.

АД бр. К. 180/241 ех 1902. 27 1—3 С Т Е Ч А Ј. На парохију VI. разреда у Мохову-Шаренграду расписује се стечај с тпм, да компетенти имају своје прописно инштрујиране молбенице овој конзисторији до конца месеца маја по нов. о. г, надлежним путем поднети. Из седнице архидијецезалне козисторије, држане у Карловцима 4/17. Априла 1902. Георгије е. р. Патријарх. Аа С. 0 1805./440. ех 1002. 22 2—3 С Т Е Ч А Ј. Ради попуњења упражњеног места иротоко■ лиете саборског одбора и осталих средишних митрополијеких нар. цркв. автономвих власти овим се расписује стечаЈ. Са овим местом скопчана је плата од годишњих 1400 К. и станарина од 200 К. Постављање ће бити за сад у привременом својству. Срби, који желе попунити ово место, имају своје инструјисане молбенице потгшсаном председништву поднети најдаље до 2. (15.) маја 1902. Доставерно се има исказати нарочито, да је молитељ способан у српском, мађарском и немачком језику. Из седнице срп. прав. нар. црквеног саборског одбора, држане у Карловцима 6. (19.) марта 1902. године. Предеедништво срп. нрав. нар. цркв. сабор. одбора. С Т Е Ч А Ј. 21 з-з Овим се расписује стечај на унражњено учитељско место српске вероисповедне мешовите школе у Ст. Врбасу. Плата је 410 К. у готовом новцу, за држање поФторне школе 80 К., 12 Ј / 2 ланаца — по 2000П — хвати ораће земље, на коју земљу учитељ све терете како државне тако и општинске сам сноси, слободан стан, састојећи се из три собе, кујне, коморе, штале и т. д. и поред школе лежећи врт. У име зимског огрева добија изабрани учитељ угља којшко му је нужно. Од погреба и

парастоса по 2 К. Пет пута петогод. доилатак по 100 К. Уједно се иримећује, да је просечна годишња аренда учитељске земл>е 900 Круна. Изабрани учитељ предаваће у оним разредима које му шк. одбор додели, а у своје знање ступа 1. септ. ове године. Дужности учитеља ирописане су шк. уредбом. Нрвенство имају они који се лично представе. — Рок пријаве је 5./18. мај. —Молбенице ваља упутити нредседништву месног шк. одбора. Из седнице месиог шк. одбора држане у Ст. Врбасу 24. марта (6. априла) 1902. Месни школски одбор.

ДРУГИ ОГЛАСИ

Н

аст ми Је овим наЈучтивиЈе ставити до знања мојим врло штованим муштеријама: нречасној г.г. свештеницима, да еам своју КРОЈАЧКУ РАДЊУ • ЗА СВЕШТЕНИЧКО ОДЕЛО • НОВИ САД, Дунавека улица, број 20. богато снабдео и да ћу од сада увек на стоваришту имати велики избор разноврсних штоФОва за свештеничке горње и долње хаљине, као : камгарна, дубла, алапина, рипса и правог енгдеског листера, коЈ - е повлачим из првих домаћих и иноземеких творница. Наручене свештеничке хаљине израђујем највећом пажњом — најсолидније, строго по избору и ио најтачнијој мери, а с обзиром на то што сам стручњак специјалиста, те сам лично хаљине готовим, у стању сам да рачунам исте много јеФтиниЈе него икоји од носредника или иодузимача. Осим већ наведеног, имам увек на стоваришту наЈ *Финијих свештеничких иојасева, у свима потребним бојама, камилавки, ка диФених и чојаних, у црној и плавој боји, и шешира свилених са тврдим ободом у свакој величини, све по најумеренијој цени. Исто тако нримам на израду и таке свештеничке хаљине, ако би ми се штоф и са друге које стране донео; и у том случаЈ - у рачунам свој посао по наЈ 'нижој цени. Мустре на углед шаљем бесплатно. Препоручујући се и у будуће нажњи пречасне г.г. свештеника и молећи их најучтивије за што обилатију потпору. Ц С одличним поштовањем I 25 2- СТЕВА ПИСАРЕВИЋ, Ц специјалиста — кројач свештеничког одела.