Srpski sion

О тр . 244 „СРИСЕМ СМОН." Б р . 15.

«1

ОБЈАВА.

Препоручујем евоје богато стовариште срп. прав. црквених утвари и то: еветлих и црних одежда, неба, литија, барјака, полијелеја, крстова, путира, кадионица, пјетохљебница, ћивота, рипида, целиваћих и свечареких икона; руских икона у разним врстама, историјских слика, свештеничког одела и т. д. Ко имаде потребе од ових ствари, нека изволи јавити, па ћу му послати свој # • ШУСТРОВАШ ЦЕНОВНИК У КРСТОПШУ БЕСПЛЛТНО. На захтевање шаљем обавештаје и различите мустре, а код већих послова — на позив — поднашам на углед сваковрсне мустре, робу, цртеже, предрачуне и избор лично, о своме трошку, без да је дотични обвезан да. трговину учини. С поштовањем ВДИНОЛА НВКОВИЋ 4-20 19 37- Новом Саду, Дунавохса улица. Ж^ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ^ЖЖЖЖ

т

Шш

ЗВ0Н0ЛИВНИЦА и шш ГВОЗДЕНИХ КОЗ& ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА

ТЕМИТТТВАР'

арепоручује се — оа гаранци]ом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвонфа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови|ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре $ провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији а дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 32? килограма изједначује са звуком других но старој системи ливених звона од 408 килограма. Дал^е препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона еле шоље за сатове од метала; прављење старкх звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже пма увек готовнх на стоваришту. 7— ех 1902. Илуотровани ценовници н прорачуии трошка бесплатно и Франио. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1836. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српскк Сгон" излази сваке недеде на целом тааджу. Цена ку је: За Ауетро-Угарску, Восну и Херцеговику ва годину 8 круна, на но годвне 4 круне, а на четврт годннв 2 круне. З а стј?азе звлљв : иа годиву 10 круна. В.з Србије прима претнлату књижара В. Валожића V Веограду. Иоједини бројеви 20 фидира. Еретплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацаји а остали рукониси уредништву „Сроокох Оиона" у Нарловцв. За огласе, објаве и стечајеве илаћа се 12 филира од једног реда свтних слова. — Неплаћена писма се не прижају. — Рукописи се не враћају.

Штампа: Српеке Манастареао Шгампарије у Ср. Карловцима. 1902. 235.