Srpski sion

О тр. 260. „ОРИОКИ смоа. 8 Бр. 16.

@

ОБЈАВА. Препоручујем своје богато стовариште срп. прав. црквених утвари и то: светлих и црних одежда, неба, литија, барјака, полијелеја, кретова, путира, кадионица, пјетохљебница, ћивота, рипида, целиваћих и свечарских икона; русках икона у разним врстама, историјских слика, свештеничког одела и т. д. Ео имаде потребе од ових ствари, нека изволи јавити, па ћу му послати свој ♦ # ИЛУСТРОВАНИ ЦЕНОВНИК У КРСТОПЛЕТУ БЕСПЛАТНО. « # На захтевање шаљем обавештаје и различите мустре, а код већих послова — на позив — поднашам на углед сваковрсне мустре, робу, цртеже, предрачуне и избор лично, о своме трошку, без да је дотични обвезан да трговину учини С поштовањем НИКОЛА ИВКОВИТа 5-20 19 37- Новом Саду, Р Д;з7 - :ка,зс:хс& улица.

ш

ЗВОНОЛИВНИЦА и шш ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА 13- ТЕ1>л:н:тт1в^.р-д-,

препоручује се — са гаранциЈОМ на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провнђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови:§ена звона, "1Р1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи нрављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона илн шоље за оатове од метала; прављеае старих звона са крунама од кованога гвож|а. — Звона у тежини од 800 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 8— ех 19С 2. Илустровани ценовници н прорачуни трошка бесплатно у. франко. На миленарској земалсиој изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарскои медаљои.

„Орпски Сион" излази сваке недале на целом та^аку, Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на но године 4 круне, а на чегврт годшге 2 круне. За стрдне зежљв : на годииу 10 круна. И.8 Србије нрима иретндат? књижара В. Вадожића у Београду. Поједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Адмнннстрацији а остали рукошси уредништву „Орпског Оиона" у Нзрловце, За огласе, објаве и стечајеве илаћа се 12 фшшра од једног реда ситних слова. — Неплаћена писка се не ттт>ттта]у. — Рткописп ев пе враћају.

Шлшша: Српоке Манастирска Штамдаријв у Ср. Кардовцима. 1902. 245.