Srpski sion

ОТР 308

„орпски сион*.

В р . 19.

■ф- ф- т- ОБЈАВА. Препоручујем своје богато стовариште срп. прав. црквених утвари и то: светлих и црних одежда, неба, литија, барјака, полијелеја, крстова, путира, кадионица, пјетохљебница, ћивота, рипида, целиваћих и свечарских икона; руских икона у разним врстама, историјских слика, свештеничког одела и т. д. Ко имаде потребе од ових ствари, нека изволи јавити, па ћу му послати свој # # ИЛУСТРОВАНИ ДЕНОВНИК У КРСТОПЛЕТУ БЕСПЛАТНО. • # На захтевање шаљем обавештаје и различите мустре, а код већих послова — на позив — поднашам на углед сваковрсне мустре, робу, цртеже, предрачу! е и избор лично, о своме трошку, без да је дотични обвезан да трговину угчини. С поштовањем НИКОЛА ИВКОВИЋ 8 — 20 19 -у- Новом Садзг, Дунавска улида.

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФИБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА

ирепоручује се — са гаранц^јом на више година — за пзраду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармоиично удешено звоњење, провиђено еа круном од кованог гвоафа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу креј|||§|; ј тати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одутпкама прови^ена звона, "~ШЧ која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена,' : тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком, других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље-препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона оа крунама од кованога ГВ0Ж|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на Ниже има увек готовпх на стоваришту. 11— ех 1902. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и франко. На миленарској земаљсној изложби у Вудимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српски Сион" излази сваке неделе на делом табаку. Цена ку је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер деговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а странв зешбе : на годину 10 круна. Из Србије прижа нретнлат? књижара В. Валожића у Београду. Коједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламадије шаљу се Админиотрацији а остали рукониси уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филира од једног реда ситних слова. — Неплаћека писиа се не примају. —Рукописи се не враћају. Шханпа: Српоке Манастирска Штампарија у Ср. Карловцима. 1902. 283.