Srpski sion

О тр . 240.

Б р . 9.

је горе учинио, што Је казао. на моЈе питање, има ли новаца, гледаћу, тражићу. Ја иска всуе у зајам. Илијћ написао: То је одговор од 15. Јулија 1.833. а 14. т. ј. у суботу у 10 часова пре подне донео је Харам. момак 100 ®ор. у Банкнотама. Сад гдје ти новци? 16. је донео новце сам Г. Еп. кад сам се добро с њим иепрескакао и казао му да рачуна његови води а и куће држати не ћу, 10 дуката. Севастиан с. р. Г ј УИ. Илијћ Мугаицком на цедуљи: Јоћапп Ћзсћ]ег дознавши да имате преко 50 ®ор. у вашој тајној каси, вели да из куће изићи неће докле их у своје руке не прими. Молим да га гледате намприти, и то с добрим, јер ће бити од нас свашта. На полеђици јс наиисао Мушицки: У Карлштату 16. Јулија 1833. Ја немам ништа у рукама. Иди к Радаковићу па ишти 200 Фор. па БО Фор. тишлеру, 50 Фор. Претнеру, за кућу 100 Фор. БУШ. Ко1;е. Они 15 дуката, последњи пут дани, или 10 — или 11 — еле дуката, као мој собствени новчани кредит, кои умножавати морам и за подушие мое, требало је заложити, као што сам заповедио, а ја би га сад у суботу исплатио. Сад ни дуката — ни кредита. 1ЛХ. Ми требамо скоро вина стара. На иоловипу је дошао суд. Кои су људи, кои имају добро вино? Илијћ написао 9. Септ. 1833. у вече после вечере. Ј ј Х. Гледај Бога ти за то писмо к Генералкоманди за протоколе. Наглост времена то иште, И ја ћу једно — ма наЈ - мање —- написати за из винение. БХ1. Љубезни Господине (Илијћу). На рачун Г. Епискоиа не могу ни хоћу служити; али Вама на Вашу Браду и за Ваш рачун служени бити хочете само ми пишите. Нижај ш и Никола с. р.

БХП.

Сор1а

30. Окт.

11. Ноем. Еше пеие Мее аиа с1ет Ри1га-та§а8т (Зег ЕтММипо'бкгаЛ. Писаћу Ја Стеви* — — ако ми све оне дугове Шишатовачке што скорие — до ђавола — не исплати, да ћу писати Папи Римскому, да ме искупи от гоненија, и от истребитедног отмашчениЈ'а за мнима уврежденија, мајушне душе Папе Србског! (На другом листу). Оорја. СогесИо! — да ме иекупи от гоненија и истреблителног отмашченија Паие Србског за мнима уврежденија мајушне душе Његове! (Ове су копије писане руком Илијћевом који их је морао доставити митрополиту Стратимировићу, штоје и дало повода митрополигу, да мисли, да Мушвцки шурује са римском проиагандом преко Копитора.). БХШ. План за устроение' ипотеке ради обезбјежденија домашњег повјеренија (кредита) даже до 222 дуката. 1п рге^о ргеМит пипс ев^, (1а1 сепзиз ћопогез.

Време валожени- ја?

Количество дуката Важност Дуката Код кога?

Примљена сумаи чрез то ново задолжение На колико времена Количество месечногин- тереса

Време искунле- нија

10.(22. Јул. 1833.

15

4 ф. 30 к.

Код Кат • кача

67 Ф. 30 к.

На Л месеца

1 Фор.

31. Окт. 1833

Овај је план Мушицки скроЈ 'ио био, да се служи са добијеном из Трста Јулија 1833. од Иетра Теодоровића, кунца и гражданина тријестанског 1000 Фор. „на содержание клирическаго училишта епархије карлштатске", кој'у је он у дукате променуо. Шта је било после са том 1000 Фор., навешћемо у парници између Мушицког и Илијића. 1X1V. 0 вашим дозволением имао би вољу пропо* Митроподиту Стратииировићу. Уред.