Srpski sion

С ТР . 452. СРПСЈШ СИОН

Ад бр. К. 482, 632]380. ех 1905. 2—2, 59 С Т Е Ч А Ј на упражњено место пароха у Арад-Гају, с којим је местом скопчана плата VI. плаћевног разреда и стална годишња припомоћ од сл. града Арада у износу од 570 К. — Компетенти имају прописно инструиеане молбе поднети надлежним путем овој конзисторији до 18. септембра (1. окт.) о. г. Из седнице епарх. конзисторије, држане у Темишвару 5/18. јуиа 1905. године. Председпиштво.

В р . 15.

К. 548-/475. ех 1905. 46, 3-3 Е Д И К Т. Овим се расписује едикт за несталим јеромонахом манастира Бегаенова о. Јустином Ћурчићем с позивом, да се има у року од 90 дана од дана првог уврштења овог едикта у овом листу овој конзисторијп пријавити ил лично предстати ил свога правозаступника пријавити, иначе ће се дисцицлинарни поступак и без њега обавити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 31. маја (13. јунија) 1905. Георгије с. р. Патријарх.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВ0Н0ЛНВНИЦА И ФШРИКД ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА • јиаИРГ! -^г нрепоручуЈе се — са гаранцијом на вишо година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено еа круном од ко«аног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном меету излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно натентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој сиетеми ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож^а. 11—24, 8. Илустроваш! ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земадској изложби у Будимпешти !896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Орпска С жое " излази сваких 15 дана на 2 цела та -тка. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Босну и Херт ;еговину на годину 8 круна, на по годнне 4 круне, а на четврт годиае 2 круне. З а стране земље: на годенј 10 круна. Поједшш бројевн 40 филнра. Претплата, огласи, стечајевж н рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукописи уредпиштву „Српежог Сжона" у Карловце. 3» огдасе, објаве и стечајеве плаћа се 10 рилири од једног реда ситних слова. — Бенлаћена нисжа се ае нреиају. —Рукописа се не враћају, Све снорове овога листа у ствари претплате или других потражавања решава котарски односно опћински суд у Карловдцма.

Иадање н пикЈша: Српвке Маи&отнрвкв Штаипарије у Ср Карловцима. 520. 1905