Srpski sion

схр . 676.

Бр. Е. К. 314 ех. 1905. 81 3—3 Е Д И К А Т. Овим се обавјештава Со®ија Бекић непознатог боравишта, да је њезин муж Ђуро нокренуо иротив исте бракоразводну парницу код ове Еп. Конзисторије, па се позива, да се у року од 90 дава рачунајући од дана првог уврштења овог у „Срп. Сион" пријави овој власти или лично или вјеродостојно писмено или преко свог на законит начин опуномоћенога заступника, јер ће се иначе речена парница и без ње и на њезину штету окончати. Из сједнице Епарх. Конзисторије, држане у Плашком 1. (14.) септембра 1905. Предсједништво.

ћг. В.

Бр. Е К. 317. ех 1905. 3 —3, 82 Е Д И К А Т. Овим се обавјештава Јелена Вишннћ непознатог боравишта, да је њезин муж Раде иокренуо против исте бракоразводну парницу код ове Еп. Конзисторије, па се позива, да се у року од 90 дана рачунајући од дана нрвог уврштења овог едикта у „Срп. Сион" пријави овој властп или лично или вјеродостојно писмено или преко свога, на законит начин опуномоћенога заступника, јер ће се иначе речена парница и без ње и на њезину штету окончати. Из сједнице Епарх. Конзиеторије, држане у Плашком, 1. (14.) септембра 1905. Предсједништво.

СРПСКИ сио

ДРУГИ ОГЛАСИ

®к> ш

ш ш

ЗВОНОЛНВНИЦА И ФШИКА ГВОЗДКНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА -=?- Т Е 1НЕ ИХ1 23 2Р ~3~, нрепоручује се — са гаранццјом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона, у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, прозађено са круном од кошаног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене нзнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, ~ч|Р| која су у горњем делу — као виолина — са отвором у влду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајеији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изјеЈ ;иачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвожђа. 18—24, 8. Идустровани ценоЕници и прорачуни трошка бесплатно и Франка. На миленарској зекалској кзложби у Будимпешти 1896. каграђека са великом миленарсиом медаљон).

„Орпски Сион" излази сваких 15 дана на 2 дела таЈ ©ка. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер з ,еговину на годвну 8 круна, на по годиве 4 круне, а ка четврт годиав 2 круне. За стране зежље: на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 филира, Цретплата, огласи, стечајеви и рекламапдје у року од 15 дана шаљу се Администрацији а оста. а рукошси уредништву .јЗрпеког Оиона" у Карловцв. 3* огдасе, објазе и стечајезе плаћа се 10 Ј»шш ; и од једног реда ситниј ехова. — Еенлаћена инсна • притју. - Рукоииви св не враћају, Све снорове овога листа у ствари претплате или другпх потраживања решава котарски одиосио опћински суд у Карловцима.

Ивдаље в шташи: Орпака Мааазхжрвкв Штамаараја у Ср. Кардозцама. 732. 1905