Srpski sion

О ТР. 128.

Ас1 бр. К. 181/226. ох 1906. 1—3 23 Е Д И К Т. У бракоразводној парници Олге Самарџије из Митровице против суируга јој Косте Самарџије сада неиозната боравишта овим се расписује едикт за 90 дана стим да се има номенути Коста у горњем року, рачунајући од дана ирвог увр штења овога едикта, овој конзисторији или сам лично или преко свога застунника јавити јер ће се иначе ова бракоразводна парница и без њега нас/гавити и довршити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 21. Фебруара (6. марта) 1900. год, Председнишгво.

}>р. 4.

АЛ бр. К. 25./74. ех 1906. 1 — 3 19 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Љубомира Аћимовића из Војке, против супруге му Персиде рођ. Димитријевић, сада непознатог боравишта раснисује се едикт с тим, да поменута супруга Персида у року од 90 дана рачунајући од дана првог уврштења овог едикта, конзисторији овој лично предстане или место свога пребивања пријави, јер ће се иначе ова парница и без ње продужити и довршити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 19. јануара (1. Фебруара) 1906. Председништво.

СРПСКМ СИОВ

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВОНОЛНВНИЦА И ФШРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА ТЕМИШВАРУ, преноручује се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокунно хармонично удешено звоњење, провађено са круном од коеаног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и дако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^зна звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 ировиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље преноручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога гвож$а. 1— 3. Илустровани цгнвБкици и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земал сној изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљсш.

„Српски Сион" излази еваких 15^ дана на 2 цела табака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Кер^вговину на годину 8 круна, на но године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране земље, на годину 10 круна. Поједини бројеви40 филира. Пзетплата, оглаои, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукописи уредништву „Орпскох Сиона" у Иарловцв. Зи огласе, објаве и етечајеве плаћа се 10 филири од једног реда ситних сдова. — Ненлаћена писма се но пршшју. — Рукоижса се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Ивда&о н шх«шпа: Српввв Макаохнрокв Шхамааркјв у Ср. К&рдовцвна. 20Б. 1906.